GRAND HOTEL ADRIATIC

Opatija domaćin 30. jubilarnog kongresa ekonomista

Danas je u Grand hotelu Adriatic u Opatiji započelo jubilarno 30. savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista na temu ekonomska politika Hrvatske u 2023.

U naredna tri dana vodeći hrvatski ekonomisti i gospodarstvenici dat će pregled hrvatskoga gospodarstva u uvjetima turbulentnih geopolitičkih zbivanja i neizvjesnih ekonomskih kretanja u svijetu te razmotriti različite buduće scenarije.

Osim ekonomske politike, skup će se baviti temama energetske budućnosti, zelenom ekonomijom, inflatornim pritiscima, demografskim pitanjima i dostupnošću radne snage, uvođenjem eura, pitanjima održivosti gospodarstva, kao i sektorskim, korporativnim i drugim aktualnim temama.

Uvodna izlaganja su u prijepodnevnom dijelu održali dr. sc. Ljubo Jurčić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista, te dr. sc. Marko Primorac, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar financija, koji se osvrnuo na Vladinu fiskalnu politiku u 2023. godini. Otvorenju skupa prisustvovao je i gradonačelnik Fernando Kirigin te župan Zlatko Komadina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views