STIGLO PREKO 30 RADOVA

Galerija | Opatija je dobila prve dječje suvenire!

Predstavljanje dječjih radova pristiglih na natječaj za izradu prvog opatijskog dječjeg suvenira „Kroz dječjih ruku rad upoznaj naš grad“ održano je u Kulturnom domu „Zora“. Pristiglo je preko 30 radova, a žiri je odabrao najuspješnije. To su:

Apstraktna kamelija u kosi – Ante, učenik OŠ RKJ,

Opatijski cvjetni park – Lana, OŠ RKJ, 

Morska kamelija – Čakavčići 4.b razreda OŠ RKJ,

 Opatijski dječji kušinić – grupni rad učenika Produženog boravka 3.b razreda OŠ RKJ

Vrijeme je… da ostanemo ovo što jesmo. Sutra i uvijek… Djeca! – grupni rad učenika od 1. do 4. razreda OŠ RKJ

Zdjela za bombone – Hana, učenica s posebnim obrazovnim potrebama, PŠ Ičići

Dječja pukalnica – učenici s posebnim obrazovnim potrebama 3.a OŠ RKJ

Suveniri našeg zavičaja (svjetionik, hobotnica, riba, barka, lignje…) od recikliranog materijala kojeg učenici sami sakupljaju – učenici od 1. do 4. razreda OŠ Lovran

Prisutne su pozdravili dječja gradonačelnica Lucija Čerina, zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić koja je bila i u žiriju Natječaja, ravnateljica opatijske osnovne škole Milana Međimorec te tajnica DND-a Opatija Sanja Škorić, a o projektu su govorile Nicol, Lana, Lejla i Viktoria.

Dva suvenira koja su dobila najviše glasova žirija – Morska kamelija i Opatijski dječji kušinić, uručeni su predstavnicima turističkih zajednica Opatije i Lovrana uz nadu da će se neki od predloženih suvenira pretvoriti i u pravi opatijski suvenir.

Organizator Natječaja je Društvo „Naša djeca“ Opatija uz podršku XIII. saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije, a sredstva za provedbu Natječaja osigurana su kroz Natječaj „Ruke moje rastu k tebi sve veće, jer želim dati i tebi sreće“ Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari