STIGLO PREKO 30 RADOVA

Galerija |Opatija je dobila prve dječje suvenire!

Idi na originalni članak

Predstavljanje dječjih radova pristiglih na natječaj za izradu prvog opatijskog dječjeg suvenira „Kroz dječjih ruku rad upoznaj naš grad“ održano je u Kulturnom domu „Zora“. Pristiglo je preko 30 radova, a žiri je odabrao najuspješnije. To su:

Oglas

Apstraktna kamelija u kosi – Ante, učenik OŠ RKJ,

Opatijski cvjetni park – Lana, OŠ RKJ, 

Morska kamelija – Čakavčići 4.b razreda OŠ RKJ,

 Opatijski dječji kušinić – grupni rad učenika Produženog boravka 3.b razreda OŠ RKJ

Vrijeme je… da ostanemo ovo što jesmo. Sutra i uvijek… Djeca! – grupni rad učenika od 1. do 4. razreda OŠ RKJ

Zdjela za bombone – Hana, učenica s posebnim obrazovnim potrebama, PŠ Ičići

Dječja pukalnica – učenici s posebnim obrazovnim potrebama 3.a OŠ RKJ

Suveniri našeg zavičaja (svjetionik, hobotnica, riba, barka, lignje…) od recikliranog materijala kojeg učenici sami sakupljaju – učenici od 1. do 4. razreda OŠ Lovran

Prisutne su pozdravili dječja gradonačelnica Lucija Čerina, zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić koja je bila i u žiriju Natječaja, ravnateljica opatijske osnovne škole Milana Međimorec te tajnica DND-a Opatija Sanja Škorić, a o projektu su govorile Nicol, Lana, Lejla i Viktoria.

Dva suvenira koja su dobila najviše glasova žirija – Morska kamelija i Opatijski dječji kušinić, uručeni su predstavnicima turističkih zajednica Opatije i Lovrana uz nadu da će se neki od predloženih suvenira pretvoriti i u pravi opatijski suvenir.

Organizator Natječaja je Društvo „Naša djeca“ Opatija uz podršku XIII. saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije, a sredstva za provedbu Natječaja osigurana su kroz Natječaj „Ruke moje rastu k tebi sve veće, jer želim dati i tebi sreće“ Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije.

Exit mobile version