RAZNOLIK PROGRAM

Opatija je ovog vikenda idealno mjesto za klince! Evo što možete očekivati na Opatijskom dječjem vikendu

Razigrani vikend za najmlađe 12. i 13. listopada

Opatija je spremna za najrazigraniji vikend u godini, onaj namijenjen najmlađima. Grad prijatelj djece pripremio je i ove godine sjajan program Opatijskog dječjeg vikenda, omiljenog vikenda na Ljetnoj pozornici u kojem uživaju najmlađi, ali i njihovi roditelji i nonići.

Koordinacijski odbor programa “Grad Opatija Prijatelj djece” u suradnji s partnerima Festivalom Opatija, Društvom “Naša djeca” Opatija, Dječjim vrtićem “Opatija”, OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” Opatija, Klubom za sportsku rekreaciju Gorovo i agencijom Omnes., priprema tri dana za pamćenje, a sve će započeti u četvrtak, 10. listopada zanimljivim radionicama za predškolske grupe DV Opatija i učenike OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” i Adria International School koje će, kroz program “Kad narastem bit ću…”, ugostiti Grad Opatija, Javna vatrogasna postrojba Opatija, Folklorni ansambl Zora, Javna ustanova Park prirode Učka, Gradsko društvo Crvenog križa Opatija, Udruga Žmergo, Parkovi d.o.o. Opatija, Gradska knjižnica i čitaonica V.C. Emin Opatija, zatim, Marotti Windsurfing, Liburnia Riviera Hoteli, Hrvatski muzej turizma, Obrtnička škola i Ugostiteljska škola, Tržnica Opatija – Komunalac, DND Opatija i Udruga Art. U suradnji s Znanstveno edukacijskim centrom Višnjan istog dana organizirano je predavanje prof. Korada Korlevića na temu „Svijet koji dolazi“.

 U subotu, 12.  i nedjelju, 13. listopada od 10 pa do 17 sati održava se program “Igre bez granica” koji će doista biti spektakularan. Oba dana u središtu zanimanja na Velikoj Ljetnoj pozornici zasigurno će biti Rolly park, još veći nego lani, a ništa manje neće biti zanimljivi atraktivno igralište Plavi svijet te napuhanci i fliperi. Na maloj Ljetnoj pozornici održavat će se animacijski program za djecu, bit će tu maskota, facepainting punktova, pripremaju se dječje karaoke, STEM radionica, baby kutak, crtaonica, besplatno fotografiranje, nastup dječjih zborova „Glazbenog vrtuljka“… Tu je i atraktivni kutak Adria School International Fun Camp-a te od 10:30 do 14 sati „pravi pravcati“ poniji u Parku Angiolina.

 U subotu u 10:15 nastupit će zbor OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” Opatija, u 11 sati počinje predstava “Dvorac bontonko“ književnice Ksenije Grozdanić,  u 13 sati u Parku Angiolina predstava „Kate koju znate“ opatijske glumice Karoline Šuša, dok će subotnji program na Ljetnoj završiti predstavom za djecu “Pobuna igračaka” u izvedbi odgajatelja iz DV Opatija s početkom u 17 sati. Nedjelja na maloj  Ljetnoj pozornici rezervirana je u 11:00 sati za predstavu za djecu „Klaun Marko“ i u 14:00 sati za Plesno-modnu radionicu Lorena.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari