OPATIJA: Ministar Božinović posjetio “najljepšu policijsku postaju – MUP uštedio znatna financijska sredstva

Potpisan je ugovor o suradnji MUP-a i lokalne samouprave: za uređenje nove opatijske policijske postaje Grad Opatija i općine Matulji, Lovran i Mošćenička Draga osigurali su financijska sredstva

Ministar unutranjih poslova RH Davor Božinović posjetio je novu lokaciju Policijske postaje Opatija na novoj lokaciji u Ulici maršala Tita 151 i potpisao ugovor o suradnji s gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem, načelnikom Općine Mošćenička Draga Riccardom Starajem, načelnikom Općine Lovran Bojanom Simoničem i zamjenicom načelnika Općine Matulji Eni Šebalj.

Predmet je potpisanih ugovora financijska pomoć lokalnih samouprava Opatijske rivijere pri preseljenju Policijske postaje Opatija sa stare na novu lokaciju (u bišu upravnu zgradu ACI-ja). Za uređenje i opremanje interijera Policijske postaje Grad Opatija će osigurati 300 tisuća kuna, a općine Lovran, Matulji i Mošćenička Draga svaka po 100 tisuća kuna.

Ministar Božinović je naglasio kako je ovo sada jedna od najljepših policijskih postaja u državi te da su uvjeti za rad policijskih službenika izvanredni.

– Ovo je jedan od modela rješavanja uvjeta za rad policijske službe koji se moraju unaprijediti na razini države. Jedno od neekonomničnih rješenja koje smo imali bilo je i ovo u Opatiji gdje je Policijska postaja bila smještena u neadekvatnom prostoru, za što je MUP plaćao 14 tisuća eura mjesečno. U suradnji s Gradom i Ministarstvom državne imovine pronađeno je iznimno rješenje na ovoj lokaciji. S druge strane, za bolje uvjete rada policije ćemo koristiti i europska sredstva za energetsku obnovu poojedinih zgrada. Model suradnje s lokalnim zajednicama kao što je ovaj opatijski može nam biti primjer, zaključio je Božinović.

Gradonačelnik Ivo Dujmić je u ime Grada Opatije i tri općine izrazio zadovoljstvo situacijom viđenom u novoj Policijskoj postaji te naglasio kako je ovo još jedan dobar prijemjer suradnje lokalnih samouprava međusobno, kao i s državom, a sve u interesu građana i mnogobrojnih turista čija je sigurnost na prvom mjestu.

Posjetu su nazočili i glavni ravnatelj policije Nikola Milina, pomoćnik ministra Cvjetko Obradović, načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar, načelnik Policijske postaje Opatija Tomislav Milković.

Ministar Božinović, svi nazočni i predstavnici medija obišli su novouređene prostorije Policijske postaje Opatija u pratnji načelnika Policijske postaje Tomislav Milkovića.

Prilikom obilaska ministar se susreo s policijskim službenicima operativnog dežurstva, temeljne, prometne i kriminalističke policije te sa službenicama na upravnim poslovima.

U susretu s ministrom Božinovićem djelatnici Policijske postaje Opatija izrazili su zadovoljstvo novim prostorom, boljim i kvalitetnijim uvjetima rada. Zadovoljstvo novim i ugodnim prostorom izrazili su i građani koje je ministar susreo tijekom obilaska upravnih poslova.

U svom obraćanju ministar Božinović naglasio je da je odmah nakon što je uočeno da se za dosadašnju zgradu u privatnom vlasništvu plaća iznimno visok najam, potpisan aneks ugovora kojim je od travnja do kraja prošle godine ostvarena znatna ušteda. Istaknuo je : „To je taj racionalni model upravljanja sredstvima građana i to je nešto što ćemo raditi i ubuduće. Sve ugovore koji su neekonomični i neodrživi ćemo raskidati i idemo u korištenje svih mogućih načina kako podići standard rada policijskih službenika.“

Inače, rješenje za preseljenje Policijske postaje Opatija pronađeno je u suradnji s nadležnim Ministarstvom državne imovine te je Ministarstvo unutarnjih poslova ovu nekretninu preuzelo u posjed 13. prosinca 2018. godine. Radovi i opremanje zgrade obavljeni su tijekom siječnja, a Policijska postaja Opatija s redovnim radom na novoj adresi započela je 6. veljače.

Kao što je ministar Božinović rekao: „U novom prostoru, troškovi će se svesti samo na režije. Svi su na dobitku, stanovnici, grad i okolna mjesta, policija i državni proračun. Modelom suradnje središnje i lokalne vlasti, uštedjeli smo vrijeme i novac, a dobili efikasniji rad policije i bolju uslugu građanima.“

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views