VELIKAN HRVATSKE GLAZBE

Opatija obilježava 100 godina rođenja Ive Robića

Sto godina rođenja velikana hrvatske zabavne glazbe Ive Robića obilježit će se u subotu 28. siječnja, na sam dan njegova rođenja, programima u Centru Gervais koje su na današnjoj konferenciji za novinare najavili ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i opatijski glazbenik David Danijel. Grad Opatija pokrovitelj je programa.

Panel rasprava “Ivo Robić – jučer, danas, sutra” održat će se u foajeu Gervaisa s početkom u 11 sati, uz sudjelovanje riječkog povjesničara umjetnosti Theodora de Canziania i pjesnika, skladatelja, novinara i radijskog voditelja Marija Mihaljevića. Panel rasprava je otvorena za sve zainteresirane građane.

Koncert „Ivi Robiću u spomen“ održat će se iste večeri s početkom u 20 sati.  Autor koncepta koncerta i jedan od izvođača opatijski je glazbenik David Danijel.

– Na najsvečaniji način obilježiti ćemo 100. godišnjicu rođenja glazbenog velikana i našeg legendarnog sugrađanina Ive Robića. Na koncertu će nastupiti Zdenka Kovačićek, Radojka Šverko, Miro Ungar, plesači Plesne škole Dansel by Elio Bašan te gosti iznenađenja. Svi izvođači nastupiti će uz pratnju sjajnog orkestra, a program će voditi Jelena Vitasović. Zahvalan sam svome gradu što mi je omogućio organiziranje ovakve glazbene priredbe kroz koju nećemo samo pjesmom, već i prezentacijom rijetkih i nikad viđenih memorabilija o životu i djelu Ive Robića te kroz simpatične anegdote obilježiti stoljeće našeg velikana, naglasio je David Danijel.

Ponovimo samo poznate činjenice da je Ivo Robić obilježio nekoliko desetljeća najuspješnijih glazbenih festivala na ovim prostorima, nastupao na terasama opatijskih hotela, osobito u hotelu Kvarner. Pjevao je na nekoliko svjetskih jezika, a s čuvenim hitom “Morgen” izvedenim na njemačkom jeziku popeo se na 13. mjesto slavne Billboardove top ljestivice u SAD-u.

Ulaz na koncert se ne naplaćuje, no moguć je isključivo uz predočenje ulaznice. Ulaznice se mogu preuzeti u uredu Festivala Opatija, Zert bb svakim radnim danom od 8 do 16 sati. (info 051/271-377).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari