SURADNJA DVA GRADA

Galerija | Opatija obilježila 10 godina prijateljstva s poljskim gradom Kolobrzegom

Povodom desete obljetnice bratimljenja Opatije i Kolobrzega gradonačelnik Fernando Kirigin i predsjednik Gradskoga vijeća Dino Žigulić borave u tom poljskom gradu.

U četvrtak su se susreli s gradonačelnicom Annom Mieczkowskom. Razgovarali su o suradnji u području kulture i turizma, ali i o projektima koje Kolobrzeg provodi te njihovoj kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture 2029. godine.

U petak je na glavnom gradskom trgu održano svečano otvaranje Dana Kolobrzega u sklopu kojeg je održan veliki mimohod duž glavne ulice.

Prijateljstva i suradnja među gradovima doprinose boljem sagledavanju prilika u vlastitoj lokalnoj zajednici, stvaraju nove ideje i prilike za bolju budućnost, rekao je gradonačelnik Kirigin u svom pozdravnom govoru.

U popodnevnim satima održana je radionica za sva prijateljska izaslanstva iz Berlin Pankowa, njemačkog Bartha i Bad Oldesloe, Larnake sa Cipra i belgijskog Kokelberga, a sve s ciljem međusobne promocije i buduće suradnje.

Kolobrzeg je živopisni grad s četrdeset tisuća stanovnika, na samom je sjeveru Poljske te mu je, kao i Opatiji, turizam primarna gospodarska grana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari