EVO KOJI PRIJEDLOZI SU USVOJENI

OPATIJA Održana 18. sjednica Gradskog vijeća

Idi na originalni članak

Jučerašnja 18. sjednica Gradskog vijeća pred vijećnike je donijela Izvješće o radu Savjeta mladih Grada Opatije za 2022. godinu koje je podnio predsjednik Savjeta mladih Niko Zeoli i koje su vijećnici usvojili.

Oglas

Prva godina ovog saziva bila je godina koja je predstavljala svojevrsnu buduću praksu članovima o radu Savjeta mladih rekao je Zeoli. Naglasio je kako su uspostavili kontakte s mnogim savjetima iz Županije, ali iz cijele Hrvatske, te je potpisan tripartitni Sporazuma o prijateljstvu sa Savjetom mladih gradova Rijeke i Križevaca. Istaknuo je i redovito sudjelovanje u aktivnostima nekoliko odbora Gradskog vijeća, a posebno u radu Odbora za mlade. Potporu Savjetu mladih kontinuira pruža Odsjek za društvene djelatnosti Grada Opatije.

Vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Opatija kojom je proširen krug djece koja ostvaruju prednost pri upisu u vrtić pa su to sada, pored djece koja u tekućoj godini do 1. travnja navrše četiri godine života i djeca roditelja invalida Domovinskog rata, djeca iz obitelji s troje ili više djece, djeca oba zaposlena roditelja, djeca s teškoćama u razvoju i kroničnim bolestima, djeca samohranih roditelja i jednoroditeljskih obitelji, djeca osoba s invaliditetom, djeca iz udomiteljskih obitelji i djeca roditelja koji primaju dječji doplatak ili zajamčenu minimalnu naknadu.

Grad Opatija kao osnivač vrtića na svom području u čijem se proračunu osiguravaju potrebna sredstva za neometano odvijanje predškolskog odgoja i obrazovanja, utvrđuje da prednost pri upisu u dječji vrtić primarno ostvaruje dijete koje ima prebivalište na području Grada Opatije ili Općine Lovran zajedno s oba roditelja odnosno samohranim roditeljem ili jednim roditeljem ako se radi o jedno roditeljskoj obitelji odnosno boravište za državljane zemalja članica Europske unije te ako su roditelji zaposleni. Dijete u udomiteljskoj obitelji ili ustanovi socijalne skrbi, a nema prebivalište na području Opatije ili Općine Lovran, izjednačava se u prednosti pri upisu s djetetom iz prvotno navedene kategorije ako udomitelj ima prebivalište na području Grada Opatije ili Općine Lovran.

Usvojene su i redovne godišnje točke: Analiza stanja sustava civilne zaštite na području Grada Opatije za 2022. godinu i Prijedlog Godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Opatije za 2023. godinu koju je obrazložio vatrogasni zapovjednik JVP Opatija Igor Ravnić. Za financiranje sustava civilne zaštite u 2022. je izdvojeno milijun i 337 tisuća eura, a u tekućoj je godini planirano nešto više, milijun i 661 tisuća eura.

Usvojen je i Prijedlog Odluke o prodaji dijela nekretnine u k.o. Opatija, na adresi Borisa Želea 5.

Vijećnici su prihvatili i Prijedlog rješenja o razrješenju i izboru novih članova Odbora za gospodarstvo, poduzetništvo i turizam i Odbora za predškolski odgoj, obrazovanje i znanost. Umjesto razriješenog člana Odbora za gospodarstvo, poduzetništvo i turizam Ante Štampalije izabran je Goran Đorđević, a umjesto razriješenog člana Odbora za predškolski odgoj, obrazovanje i znanost Roberta Žigulića izabrana je Vjekoslava Jurdana.

Vijećnici su na znanje primili Izvješće o radu Gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2022. godine.

Exit mobile version