OD 14. DO 16. LISTOPADA

Opatija ovog vikenda postaje centar svjetske estetske medicine

Hrvatski kongres estetske medicine održava se po peti put od 14. do 16. lipnja 2024. godine u Hotelu Royal u Opatiji. Pod nazivom „Estetska medicina: prošlost, sadašnjost i budućnost“ okupit će međunarodno priznate stručnjake koji će predstaviti najrecentnija istraživanja i saznanja u brojnim područjima estetske medicine.

Dijagnostički i terapijski pristup tretmanima lica, napredne tehnike za različita područja lica i liječenje lokalizirane pretilosti neke su od tema, uključujući i najnovije inovacije u anti-aging medicini te uporabi hijaluronidaze. Tijekom tri dana, predavači će istražiti napredne tehnike za usne, bradu i periorbitalna područja, terapeutske mogućnosti regenerativne medicine te analizirati psihološki utjecaj na pacijente. Posebna pozornost bit će posvećena dijetetici, prehrambenim znanostima i trihologiji, pokazujući kako multidisciplinarni pristup može poboljšati ukupne rezultate estetskih tretmana.

O značaju i programu kongresa govorili su u sjedištu Primorsko-goranske županije pročelnica UO za zdravstvo Vesna Čavar, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, predsjednica HUEM-a Elma Bunar te potpredsjednik Udruge Edgard Patača.

Kako su naveli, na ovom skupu sudjeluje šest znanstvenih organizacija te stručnjaci iz čak 13 zemalja svijeta. Naglasak je stavljen na prevenciju i usporavanje starenja te estetsku medicinu, ne samo u službi ljepote, već postizanja psiho-fiziočkog blagostanja. Kongres je važan motiv dolazaka gostiju na Kvarner u predsezoni naglasila je Peršić Živadinov koja se dotaknula i njegovog značaja u svrhu brendiranja Kvarnera kao destinacije zdravlja. Kako je rekla, niz međunarodnih stručnjaka iz cijelog svijeta koje ovaj kongres okuplja u Opatiji prenose dobar glas o našoj destinaciji u svijetu.

U organizaciji Hrvatske udruge estetske medicine, skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva, Primorsko-goranske županije, Turističkih zajednica Kvarnera i Opatije te Hrvatske turističke zajednice. Kako bi se osigurala maksimalna inkluzivnost i razumijevanje, bit će omogućen simultani prijevod na tri jezika: talijanski, engleski i hrvatski jezik. Kongres je organiziran je u suradnji s Union Internationale de Médecine Esthétique i Talijanskim društvom za estetsku medicinu” (SIME).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari