PREDIVNA OPATIJA

Opatija ponovno odjenula raskošno cvjetno ruho

Dolaskom proljeća opatijski su parkovi ponovno procvjetali, a svoje „bogatstvo flore“ Opatija će u travnju naglasiti s dvije manifestacije posvećene cvijeću – Floral Week i Đardin.

Floral Week, atraktivna međunarodna umjetnička manifestacija, održat će se u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer od 15. do 21. travnja i u Opatiju dovesti brojne renomirane cvjetne dizajnere iz Italije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Tijekom sedam dana cvjetnog šarenila posjetitelji će moći uživati u raznim demonstracijama i predavanjima majstora cvjetnog dizajna, izložbi cvjetne umjetnosti i spektakularnoj cvjetnoj modnoj reviji.

U programu sudjeluju svjetski poznati cvjetni dizajneri Tamás Mezőffy, Vincenzo Antonuccio, Giuseppe Contartese, Marilena Calbini, Christina Cianci Žerić , Simon Ogrizek te učenici i profesori Graditeljske škole za industriju i obrt Rijeka, smjera cvjećarstvo. Svi ljubitelji cvijeća će moći pronaći nešto za sebe i na sajmu cvijeća koji će se od 13. do 16. travnja održati na Slatini.

Finale cvjetnog travnja obilježit će manifestacija Đardin koja će se u Parku Angiolina održati od 26. do 28. travnja. Opatija u vrtnom izdanju okupit će ljubitelje vrtlarenja i one koji će to tek postati jer Đardin će obilježiti spoj sadnje, cvijeća, zabave, smijeha, ali i učenja. U okviru festivala posjetitelje očekuje prodaja sezonskog i drugog cvijeća, kaktusa i sobnog bilja, kao i radionice namijenjene djeci i odraslima. Izrada egzotične Kokedame, samoodrživog terarija, kao i samo „startanje“ sa presadnicama povrća i cvijeća, samo su neke od radionica koje će zasigurno oduševiti posjetitelje.

Turistička zajednica grada Opatija će u subotu, 20. travnja, od 8 do 13 sati, održati tradicionalnu podjelu sadnica za privatne iznajmljivače u rasadniku parka Angiolina. Svim iznajmljivačima obiteljskog smještaja s područja TZ grada Opatija bit će poklonjeno 5 sadnica.

Ovoga travnja posjetite Opatiju i izgubite se u šarenilu cvijeća, zvuku morskih valova i krajoliku koji ostavlja bez daha.

Sve informacije o programima moguće je pronaći na mrežnim stranicama www.visitopatija.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari