JOŠ JEDNO PRIZNANJE

Opatija preuzela nagradu NajAdvent Večernjeg lista

Posljednje u nizu priznanja koje je Advent u Opatiji osvojio potvrdilo je kako se Najljepši Advent uz more ubraja među najpoznatije zimske atrakcije u Hrvatskoj i jedne od važnih motiva dolazaka gostiju

Direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić preuzela je danas u Zagrebu nagradu koju je Opatija osvojila u izboru NajAdvent 2022.

Podsjetimo, na natječaju za najbolje adventsko događanje, koji je među hrvatskim gradovima organizirao Večernji list, stručni je žiri Najljepši Advent uz more nagradio drugim mjestom u Hrvatskoj. Pritom je ocjenjivan programski sadržaj, vizualni dojam i ekološki aspekt nominiranih blagdanskih manifestacija.

Posljednje u nizu priznanja

Posljednje u nizu priznanja koje je Advent u Opatiji osvojio potvrdilo je kako se događanje u organizaciji Turističke zajednice ubraja među najpoznatije zimske atrakcije u Hrvatskoj i jedne od važnih motiva dolazaka gostiju.

Ranije, Opatija je za svoj Advent osvojila niz nagrada na nacionalnoj, europskoj, ali i svjetskoj razini: s prestižnom titulom „Best Christmas lights“, Opatija je svrstana među najljepše uređene adventske destinacije, uz bok svjetskim metropolama.

  • Veseli nas novo priznanje za velik trud koji su uložili ne samo djelatnici Turističke zajednice kao organizatora Najljepšeg Adventa uz more, već i čitav turistički sektor, Grad Opatija i gradske ustanove, ugostitelji, trgovci i brojni građani koji su doprinijeli da opatijski Advent postane događanje koje se iščekuje i koje je velik motiv za dolazak u destinaciju.

Potvrđuju to i rezultati, koji su u prosincu 2022. godine izvanredni – bio je to najbolji prosinački rezultat u povijesti Turističke zajednice, a siječanj 2023. godine donio je i nove rekorde, ponovo svrstavši Opatiju kao vodeću hrvatsku destinaciju u zimskim mjesecima, istaknula je Petričić.

Doista poseban Advent

Poručila je kako je Opatija, sinergijom svih aktera, uspjela stvoriti doista poseban Advent koji se ističe odličnom atmosferom, stavljajući u prvi plan najjače adute: prekrasne parkove i obalnu šetnicu Lungomare. Oni su u raskošnom uređenju dobili jednu novu dimenziju. Tu je i vrhunska gastronomija po kojoj je poznat ovaj kraj te pomno odabrani glazbeni i kulturni programi na više od 20 lokacija koji su postali „zaštitni znak“ opatijskih adventskih zbivanja.

  • Smatramo da se Advent u Opatiji može mjeriti sa sličnim događanjima u Europi, što potvrđuju i brojna priznanja koja smo dosad osvojili. Manifestacije kao što je Najljepši Advent uz more, koje privlače brojne goste i posjetitelje, potvrđuju Opatiju kao uspješnu cjelogodišnju destinaciju koja u svakom godišnjem dobu ima zanimljivu i atraktivnu ponudu. Uspjeh ove manifestacije – mjeren osvojenim priznanjima, ali i izvrsnim turističkim rezultatima – plod je sinergije svih dionika u destinaciji: Turističke zajednice, Grada Opatije, gradskih ustanova i gospodarstvenika te lokalnog stanovništva, koji zajedno ulažu napore kako bi svake godine unaprijedili ponudu. Stoga svi zavrjeđuju i čestitke na osvojenom priznanju, dodala je Petričić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari