ODRŽAT ĆE SE I SAJAM CVIJEĆA

Opatija se uskoro pretvara u pravu oazu cvijeća! Evo što nas sve čeka na manifestaciji Floral Week

Cvjetna manifestacija 2. Floral Week Opatija bit će održana od 15. do 21. travnja u i ispred Umjetničkog paviljona „Juraj Šporer”, a u sklopu manifestacije održat će se i Sajam cvijeća od 13. do 16. travnja na Slatini.

Floral Week Opatija ima edukativni, izložbeni i kulturni karakter, uključuje demonstracije cvjetne umjetnosti za građanstvo, stručne radionice, cvjetnu modnu reviju te sajam cvijeća hrvatskih proizvođača.

U manifestaciji će sudjelovati renomirani cvjetni dizajneri iz Italije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Među njima je Tamas Mezoffy, prvak Europe 2016. godine u Genovi i treći na Interflora World Cup 2019. godine u Philadelphiji. I ove godine Opatiju posjećuje poznati talijanski majstor cvjetne umjetnosti Vincenzo Antonuccio sa svojim timom. Antonuccio je na svjetskom prvenstvu u Philadelphiji 2019. uvršten među osam najboljih dizajnera cvijeća na svijetu.

Na opatijskom Floral Weeku sudjeluju i Simon Ogrizek, predsjednik Međunarodne organizacije cvjećara Florint, autorica projekta, Opatijka Christina Cianci Žerić te predstavnici Ceha cvjećara Hrvatske obrtničke komore i učenici smjera cvjećari riječke Graditeljske škole za industriju i obrt. Oni će u Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ izrađivati atraktivne dekoracije, prezentirati trendove i novitete u cvjetnoj umjetnosti i dizajnu.

Službeno je otvorenje 2. Floral Weeka Opatija 18. travnja u 16:30 sati, demonstracije za publiku izvodit će se od 17,00 do 19,30 sati, a prigodna izložba u Šporeru bit će otvorena od 18. do 21. travnja od 9 do 19:00 sati.

Dan kasnije, 19. travnja, na rasporedu je stručna radionica za floriste i dizajnere s tematikom boja u suodnosu s cvijećem te arhitekturom prostora. Radionicu vode Vincenzo Antonuccio i Marilena Calbini.

Cvjetna modna revija ispred UP „Juraj Šporer“ poslastica je za kraj manifestacije, 20. travnja u 17:00 sati.

Organizator 2. Floral Weeka Opatija je LAB 9, Volosko, pod pokroviteljstvom Grada Opatije, Turističke zajednice grada Opatije, Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore PGŽ, Udruženja obrtnika Opatija i Istarske kreditne banke.

Travanj je u Opatiji postao mjesec cvijeća te nakon nedavno održanog Festivala kamelija slijede Floral Week Opatija i Đardin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari