NAŠ SVIJET JE GLAZBA

OPATIJA U petak počinje Festival puhačkih orkestara

“Naš svijet je glazba”, 29. Festival puhačkih orkestara održat će se od 3. do 5. rujna na području Mošćeničke Drage, Lovrana, Opatije i Matulja, a nakon dvije godine izbivanja bit će međunarodnog karaktera jer na njega dolaze i gosti iz Italije, istaknuto je na najavnoj konferenciji za novinare.

– Festival se ponovno vraća u Matulje, baš kao što je to bilo i na njegovom početku kada su glazbenici nastupali od Mošćeničke Drage do Matulja, a osim glazbenika s njima su u posjet Opatijskoj rivijeri dolazile i njihove obitelji pa je tako festival postao i turistički proizvod. Sretni smo da smo uspjeli organizirati manifestaciju, a iduće godine mogu najaviti svečanu 30. obljetnicu festivala, kao i 110 godina djelovanja Puhačkog orkestra Lovran, naglasila je predsjednica Puhačkog orkestra Lovran Zvijezdana Klobučar Filčić.

Program počinje u petak 3. rujna, u 21,00 sat nastupom talijanskih glazbenika Faventia Ensemble na terasi hotela Marina u Mošćeničkoj Dragi. U subotu, 4. rujna od 11,00 sati oni će nastupiti i u Opatiji ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer te u Lovranu na Trgu sv. Jurja od 17 sati i na terasi hotela Excelsior od 21,00 sat.  U nedjelju, 5. rujna Faventia Ensemble od 11,30 nastupa u središtu Matulja, ispred zgrade općine.

U subotu će u Lovranu od 18,30 na Trgu sv. Jurja nastupiti KUD Matko Laginja iz Svetog Lovreča. U nedjelju će u Lovranu s početkom u 18,30 koncert održati Gradska glazba Trsat i domaći Puhački orkestar Lovran na Trgu sv. Jurja.

Pokrovitelji festivala su Općina Lovran, Grad Opatija i TZ grada Opatija te Općina Matulji i TZ općine Matulji.

– Izuzetno nam je drago da ste uspjeli organizirati festival u ovim zahtjevnim uvjetima, festival je već dobro prepoznatljiv i tradicionalan te donosi dodatnu vrijednost turističkoj ponudi Opatijske rivijere, kazala je zamjenica opatijskog gradonačelnika Kristina Đukić.

U ime Općine i TZ Matulji direktorica TZ-a Marijana Kalčić istaknula je zadovoljstvo što se glazbeni nastupi vraćaju u Matulje te poželjela da se suradnja među općinama i gradovima još više intenzivira kroz razne manifestacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari