EVO ŠTO JE REČENO

Opatija uvodi pojačanu učestalost odvoza reciklabilnog otpada

Na području Grada Opatije biorazgradivi otpad se prikuplja od početka srpnja prošle godine. S prvim danom ove godine Komunalac je, temeljem zakonske obaveze, uslugu odvoza biorazgradivog otpada uveo i u ostale općine Liburnije.

Zbog povećanog obima posla Komunalac je bio prisiljen smanjiti učestalost odvoza reciklabilnog otpada s četiri na dva puta mjesečno, što je posljedica nedostatka radne snage i vozila, ali i činjenice da bi takav standard usluge značio i veće troškove poslovanja.

Odmah po utvrđivanju problema, u dogovoru s Upravom Komunalca, pronašli smo rješenje koje će građanima Opatije omogućiti kvalitetniju uslugu, kazao je gradonačelnik Kirigin na konferenciji za novinare:

Komunalac će od idućeg ponedjeljka, 22. siječnja, uvesti tjedni poslijepodnevni odvoz reciklabilnog otpada, kako bi se umanjila njegova količina između dva redovna mjesečna odvoza. O lokacijama i vremenu dodatnih poslijepodnevnih odvoza reciklabilnog otpada građani će biti na vrijeme obaviješteni.

Istovremeno će zainteresiranim građanima Komunalac podijeliti veće posude za reciklabilni otpad. Dodatne troškove koji proizlaze iz povećanog opsega odvoza neće snositi građani, već će se financirati iz gradskog proračuna.

Ovo je prijelazno rješenje dok se svim građanima kojima je to potrebno ne podijele veće posude za reciklabilni otpad i dok Komunalac na tržištu rada ne pronađe vozače, nužne za proširenje redovne usluge gospodarenja otpadom koja bi uključivala tjedni odvoz reciklabilnog, miješanog i biorazgradivog otpada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari