SVJETSKI DAN UČITELJA

OPATIJA Zamjenica gradonačelnika posjetila opatijsku Ugostiteljsku školu

Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić posjetila je opatijsku Ugostiteljsku školu koja ove školske godine privremeno djeluje u zgradi bivšeg dječjeg vrtića u centru Opatije.

Ravnateljici Sibili Roth i svim profesorima zamjenica gradonačelnika Đukić je čestitala današnji Svjetski dan učitelja te im zaželjela uspješan rad i zadovoljne učenike. Škola ove školske godine radi u nešto skučenijim uvjetima, ali optimizma i dobre volje ne nedostaje ni profesorima ni učenicima. Završetak obnove matične školske zgrade očekuje se do srpnja 2023. te će se iduća školska godina odvijati u potpuno obnovljenim i moderno opremljenim prostorima.

Podsjetimo, opatijska Ugostiteljska škola nosi titulu Regionalni centar kompetentnosti profesija u turizmu. Škola je nositelj istoimenog europskog projekta, ukupne vrijednosti 58.683.119,88 kuna, koji je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt se provodi od 1. travnja 2020. do 1. prosinca 2023. godine. Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija je centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske županije. Tako škola nudi inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje učenika te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnije pripreme za tržište rada.

Iako je prošlih godina bio prisutan trend slabe zainteresiranosti za zanimanje konobar to se ove školske godine promijenio te je zabilježen veći interes za upis. U prvi razred upisano je 15 konobara i 50 kuhara. U sve programe prvih razreda upisano je 105 učenika, a škola ukupno broji 311 učenika.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views