DANI HRVATSKOG TURIZMA

Opatiji nagrada „Kongresna destinacija s tradicijom“

Na Danima hrvatskog turizma, tradicionalnom godišnjem okupljanju turističke struke održanom ovog vikenda u Rovinju, Opatija je kao „Kongresna destinacija s tradicijom“ osvojila nagradu u kategoriji poslovnog turizma.

Poslovni turizam predstavlja ključni segment opatijske turističke ponude, koji pridonosi vitalnosti destinacije tijekom cijele godine. Opatija se ističe kao iznimna kongresna destinacija s modernim hotelskim objektima, opremljenim najnovijom tehnologijom, raznolikim konferencijskim prostorima te atraktivnim i raznovrsnim incentive programima.

Turistička zajednica grada Opatija prepoznala je važnost održivog pristupa u poslovnom turizmu te potaknula primjenu mjera energetske učinkovitosti, korištenje obnovljivih izvora energije te smanjenje otpada u kongresnim prostorima i hotelima. Sve to ima za cilj smanjenje ekološkog otiska poslovnih događanja, a Opatija se istaknula među nominiranima upravo zbog svoje posvećenosti održivosti.

Nagradu je direktorici Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić svečano uručio potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.

“S ponosom ističemo da tradicija kongresnog turizma u Opatiji traje od 1885. godine gotovo kao i sam opatijski turizam. Opatija je poznata kongresna destinacija, a tradicionalni skupovi koji se održavaju već više od 30 godina svjedoče o njezinoj privlačnosti i kvaliteti. Cjelogodišnje poslovanje, kojem kongresni turizam uvelike pridonosi, predstavlja ključni razvojni cilj Opatije” zaključila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari