JEDINSTVENI VIKEND

Galerija | Opatijski dječji vikend je naj-akcija

Gradu Opatiji je dodijeljena povelja za Naj-akciju Saveza društava Naša djeca Hrvatska za organizaciju Opatijskog dječjeg vikenda. Veliko je to priznanje za prvo izdanje manifestacije namijenjene najmlađima kojim je Opatija potvrdila svoj status grada prijatelja djece.

Podsjetimo, jedinstveni Opatijski dječji vikend, održan je od petka, 6. do nedjelje, 8. listopada uz sjajan program koji je privukao na tisuće djece. Koordinacijski odbor programa “Grad Opatija Prijatelj djece”, prema konceptu agencije Omnes. i u suradnji s partnerima Festivalom Opatija, Društvom “Naša djeca” Opatija, Dječjim vrtićem “Opatija”, OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” Opatija, Klubom za sportsku rekreaciju Gorovo i agencijom Omnes., pripremio je tri nezaboravna dana, a sve je započelo u petak, 6. listopada organiziranim posjetima za predškolske grupe DV Opatija i učenike OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” koje su, kroz program “Kad narastem bit ću…”, ugostili: Grad Opatija, Javna vatrogasna postrojba Opatija, Folklorni ansambl Zora, Javna ustanova Park prirode Učka, Gradsko društvo Crvenog križa Opatija, Policijska postaja Opatija, Udruga Žmergo, Parkovi d.o.o. Opatija, Gradska knjižnica i čitaonica V.C. Emin Opatija, zatim, Atelier Vedrana Ružića, Marotti Windsurfing, Festival Opatija i KŠR Gorovo. Kroz posjete, djeca su upoznala institucije koje čine svakodnevni život Opatije i čine ga bogatijim, a imala su i jedinstvenu priliku aktivno sudjelovati u njihovom radu. Za „sedmaše“ DND Opatija je istog dana pripremio atraktivnu parlaonicu.

Subota i nedjelja ponudile su prepunu opatijsku Ljetnu pozornicu pretvorenu u pravi dječji grad. Program “Igre bez granica” je započeo svečanim otvaranjem uz Mažoretkinje Opatijske rivijere i nastupom Zbora OŠ „R. Katalinić Jeretov“, a u središtu zanimanja bili su atraktivni Rolly park i veliki napuhanci te animacijski programi na maloj Ljetnoj pozornici, maskote, facepainting punktovi, modne revije i plesne točake, dječje karaoke, STEM radionice, glazbeno-likovne radionice i predstave za djecu “Ana Banana u prometnoj šumi” te “Zaljubljeni Pinocchio” u izvedbi odgajatelja iz DV Opatija. Najmlađi su se u Parku Angiolina družili s ponijima Konjičkog kluba Vodičajna, a zabavno, aktivno i veselo bilo je na veselom sportskom poligonu i atraktivnoj Potrazi za opatijskim blagom.

Sve ovo rezultiralo je spomenutom Poveljom koju su u ime Grada Opatija preuzele Dječja gradonačelnica Lana Golubović i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić 19. prosinca u Zagrebu, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici tijekom svečanog Savjetovanja programa „Gradovi i općine – prijatelji djece“ Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske, a kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva, UNICEF-a Hrvatske, Ureda pravobraniteljice za djecu RH, predstavnici gradova i općina te stručnjaci i predstavnici Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske.
Radost i veselje tisuće mališana na Prvom Dječjem vikendu u Opatiji i dodijeljena povelja za Naj-akciju poticaj je Gradu Opatiji i Koordinacijskom odboru programa „Grad Opatija Prijatelj djece“ za novo izdanje koje će donijeti mnogo atraktivnih iznenađenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari