ODLIČNO

Općina Čavle uvela nove potpore za majke i bebe: Besplatan ultrazvuk i tečaj za trudnice, savjetovalište, naknada i poklon bon…

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Općina Čavle donijela je više mjera pomoći mladim obiteljima, trudnicama i bebama

Najnovijom odlukom, a nakon provedenog poziva za dostavu ponuda, Općina je sklopila ugovor s poznatom riječkom Poliklinikom Fem Point koju vode specijalisti ginekolozi dr. med. Predrag Đorđević i dr. med. Maja Milanović Đorđević.  Ovim ugovorom osiguran je besplatan UTZ 3D/4D svim trudnicama u 2022. godini s prebivalištem na području općine.

-Riječ  je o pregledu  bebe u majčinom trbuhu vrlo sofisticiranim ultrazvučnim aparatom koji se preporučuje napraviti oko 30. tjedna trudnoće. Za ovu namjenu Općina Čavle je u proračunu osigurala 35 tisuća kuna, rekla je čavjanska načelnica Ivana Cvitan Polić.

Detaljan pregled zdravlja i razvoja djeteta traje 30 do 40 minuta, a sve buduće mame će za uspomenu nakon pregleda dobiti fotografiju bebe. Pozivaju se sve trudnice zainteresirane za ovaj specijalistički pregled da u Općinskoj upravi podignu potvrdu s kojom će, nakon što rezerviraju termin u poliklinici koja se nalazi na adresi Sveučilišna avenija 1 u Rijeci, dobiti spomenuti pregled.

Inače, Općina Čavle za svako novorođeno dijete roditeljima daje jednokratnu naknadu od 2.000 kuna, a za treće i svako iduće naknada iznosi 5.000 kuna.  A svaka beba od Općine Čavle dobije i poklon bon u vrijednosti od 400 kuna koji može iskoristiti u Savjetovalištu za prehranu novorođenčadi u Cambierievoj ulici gdje se svi novopečeni roditelji mogu obratiti za savjet te pakete adaptiranog mlijeka i kašica za dohranu beba.

VIDEO DANA:

Uz to, mladi roditelji zahvaljujući financiranju Općine Čavle, imaju pravo na besplatan tečaj za trudnice koji je puno više od samog tečaja jer tu zapravo tim stručnjaka nudi podršku budućim roditeljima u svim fazama trudnoće i njege novorođenčeta.

-Djeca su nam uvijek bila na prvom mjestu i bit će nam i dalje. Stvorili smo uvjete za kvalitetan život mladih obitelji, izgradili vrtić i sportsku dvoranu, dogradili školu, uredili dječja igrališta i sportsko igralište Jama kako bi u našoj općini sretno i zdravo živjelo što više djece. Najveća pomoć roditeljima, u organizacijskom i financijskom smislu, vjerujem da su jaslice i vrtić čiji rad sufinanciramo s iznosom od 4 milijuna kuna, zaključila je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari