400 KUNA ZA SVAKOG PRVAŠIĆA

Općina Jelenje priprema poklon bonove za prvašiće, a najavljen je i termin otvorenja nove škole u Dražicama – ožujak 2021.

Ilustracija

Ove godine u Osnovnu školu Jelenje-Dražice bit će upisano 55 učenika prvašića

Općina Jelenje će u rujnu roditeljima uručiti novčani poklon-bon u vrijednosti od 400 kuna za svakog prvašića, kako bi im se olakšali prvi dani dugogodišnjeg školovanja.

Nastavljena je tako lijepa akcija koju su financijski omogućili Općina Jelenje i Privredna banka Zagreb, kao višegodišnji partner jelenjskoj lokalnoj samoupravi. Radi se o ukupnom iznosu od 22 tisuće kuna koji je namijenjen za školarce. Istaknimo I to kako će ovo biti prva generacija koja će zakoračiti u novu školu u Dražicama.

“Početak školske godine započeti će u staroj školi u Jelenju, a već u ožujku iduće godine planira se otvaranje najmodernije škole, u Dražicama, na području Primorsko-goranske županije koja je namijenjena za osnovnoškolsko obrazovanje”, istaknuo je jelenjski načelnik Robert Marčelja, dodajući kako su osigurana sredstva za produženi boravak te trošak marende za obitelji slabijeg imovinskog statusa, a temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Općine Jelenje.

Marčelja dodaje kako Općina sufinancira školski autobus – autobusne linije, kao i kurikulumski program OŠ Jelenje-Dražice pod nazivom “Jelenje pliva”, a sufinancira se i školski list “JeDra” i ostale aktivnosti.

Općina Jelenje stoga će za program osnovnoškolskog obrazovanja izdvojiti preko 300 tisuća kuna. Što se tiče nove škole Općina Jelenje će u izgradnju utrošiti više od 16 milijuna kuna, dok će ostatak financirati Primorsko-goranska županija, kao osnivač jelenjske škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari