EVO DETALJA

Općina Kostrena objavila Program poticanja poduzetništva u 2023. godini

Općina Kostrena je objavila Program poticanja razvoja poduzetništva u 2023. godini kojim želi stvoriti poticajnu poduzetničku klimu i pomoći kostrenskim poduzetnicima u jačanju pozicije na tržištu.

Program poticanja poduzetništva za 2023. godinu obuhvaća ukupno jedanaest mjera.

Mjere pomoći usmjerene su na povećanje ulaganja, rast zaposlenosti, poboljšanje uvjeta financiranja poduzetnika i podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina za što je u općinskom proračunu osigurano nešto više od 53 tisuće eura.

Pored subvencioniranja troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnicima početnicima, mjere obuhvaćaju nabavku opreme, subvenciju novog zapošljavanja i samozapošljavanja na neodređeno vrijeme, poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja osoba mlađih od 30 godina i invalidnih osoba na neodređeno vrijeme, subvencioniranje troškova vezanih za odobrenje dugoročnih ulagačkih kredita, razvoj djelatnost na području Općine Kostrena, troškove usavršavanja, prekvalifikacije i doškolovanja, subvencioniranje troškova projektne dokumentacije za energetsku obnovu i obnovljive izvore energije u poslovnim objektima, ulaganje u standarde kvalitete, troškove izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz nacionalnih fondova i iz fondova Europske unije i troškove digitalizacije poslovanja.

Postupak dodjele sredstava, propisani uvjeti i potrebna dokumentacija za ostvarivanje subvencija objavljeni su na mrežnim stranicama Općine Kostrena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari