KOMUNALNI RADOVI

Općina Kostrena odgovara na potrebe mještana; Grade parkirališta, autobusne stanice, ceste…

Važnost pojedinih komunalnih radova ne mjeri se samo iznosima, nego i utjecajem koji će imati na svakodnevni život mještana.

Broj automobila na prometnicama stalno se povećava, samim time raste i potreba za parkirnim mjestima. Nedostatak parkirališta postaje sve veći komunalni problem pa Općina Kostrena u svojim investicijskim planovima nastoji odgovoriti na takve potrebe mještana.

Trenutno je u tijeku uređenje javne površine u Maračićima koja je pretvorena u malo parkiralište na kojem su u tijeku završni radovi i postavljanje ograde.

Sredinom veljače trebali bi završiti radovi na izgradnji parkirališta u naselju Vrh Martinšćice, a one mještane koji nemaju problema s parkiranjem limenih ljubimaca nego koriste javni prijevoz, razveselit će vijest o postavljanju nove autobusne čekaonice i iz smjera Rijeke, pošto je do sada u ovom naselju postojala čekaonica samo u smjeru prema Rijeci. Upravo je izvedena temeljna ploča za njezino postavljanje, a kao i parkiralište, trebala bi biti završena sredinom veljače, nakon čega počinje izgradnja još jednog parkirališta, u naselju Perovići.

Najveće parkiralište gradit će se u Pavekima za koje bi sredinom veljače trebala biti raspisana javna nabava. Početak radova planiran je u prvim danima travnja. Prošli tjedan potpisan je ugovor s izvođačem radova za proširenje ceste u Žurkovu. Radovi bi trebali započeti kroz desetak dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari