SRETNO

Općina Viškovo DVD-u Halubjan kupila vozilo vrijedno 2,2 milijuna kuna

U prostorima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Halubjan jučer je izvršena primopredaja novoga vatrogasnog vozila za potrebe DVD-a Halubjan. Riječ je o navalnom vatrpgasnom vozilu s produženom momčadskom kabinom za 6 osoba, najopremljenijem vozilu takve vrste u Primorsko-goranskoj županiji kojim će se značajno poboljšati operativna sposobnost vatrogasaca u najvećoj hrvatskoj općini po broju stanovnika.

„Ovo je veliki dan za sve  vatrogasce DVD-a Halubjan i za sve mještane naše Općine Viškovo. Dobivanjem ovog vozila znatno se poboljšala operativnost vatrogasaca našeg DVD-a, a samim time i sigurnost naših mještana. Nabava ovog vozila bila je složen i zahtjevan proces, ali uz suradnju s Općinom Viškovo i predanošću članova Društva uspjeli smo savladavati sve izazove te realizirati nabavu vozila i ovaj projekt dovesti do kraja. Zahvaljujem se Općini Viškovo na podršci koju je dala kod nabavke vozila te smogla snage da u potpunosti  financirala projekt koji je težak 2.186.250,00 kn. Također se zahvaljujem Vatrogasnoj zajednici PGŽ koja je sufinancirala nabavu vozila u iznosu od 150.000,00 kn te su ta sredstva utrošena za nabavu opreme koja je ugrađena u vozilo. Zahvaljujem se i JVP Grada Rijeke, tvrtkama SCAM, TEH PROJEKT, MiStar i austrijskoj tvrtki WEBER na doniranoj opremi koja je ugrađena u vozilo.

Ovo predstavlja ispunjenje svih želja vatrogasaca DVD-a Halubjan, kako ove generacije tako i starijih generacija koje su marljivo svojim radom gradili društvo da dođe do ovog nivoa. Ovo moderno vozilo sa svojim tehničkim karakteristikama zadovoljava sve standarde i trendove koji su u ovom trenutku prisutni u vatrogasnoj struci vezano za vatrogasnu tehniku. Vozilo je opremljeno s momčadskom kabinom za 6 vatrogasaca, spremnikom vode od 3000 litara, centrifugalnom vatrogasnom pumpom srednjeg i visokog tlaka 30/10, vučnim vitlom od 5,5 tona, rasvjetnim stupom, hidrauličkom opremom za spašavanje u prometu te svom opremom i armaturama za gašenje požara i opremom za zaštitu vatrogasaca. Odabir podvozja vozila marke Volvo te sam dizajn i konstrukcija ovo vozilo čine drugačijim od onih koja se inače nabavljaju za vatrogasne potrebe te smo i na taj način pomakli granice i možda pokrenuli neke nove trendove u hrvatskom vatrogastvu. Zahvalio bih se i tvrtki Ziegler iz Zagreba koja je provela ovaj projekt u djelo te nam pomogla u rješavanju niza nedoumica koje se javljaju prilikom realizacije ovako velikog i tehnički zahtjevnog projekta“, istaknuo je prilikom primopredaja predsjednik DVD-a Halubjan Sanjin Blažević.

Općinska načelnica Sanja Udović posebno je istaknula kako je ovo značajan događaj kako za DVD Halubjan, tako i za Viškovo.

„Vrijednost ovog vozila zaista je velika i riječ je o kapitalnoj donaciji od gotovo 2,2 milijuna kuna. Nismo povukli sredstva s nacionalne razine, ali amo zato mogli izabrati ono što smo zaista htjeli i što nam je predsjednik DVD-a Sanjin Blažević prezentirao kao najbolju varijantu. Nadam se da će vas vozilo dobro služiti kao što vi dobro služite mještanima te da ćete imati što manje intervencije i što više edukacije i praktičnog usavršavanja novih generacija vatrogasaca. Čestitam vam na ovome i ponovno poručujem da na ovome nećemo stati. Pratili smo vas do sad, pratit ćemo vas i ubuduće jer to zaslužujete. Zato smo vam i pomogli s prijavom na natječaj LAG-a Terra Liburna i projektom s kojim ćete s 230 tisuća kuna opremiti komunikacijsku sobu s naprednom informacijsko-komunikacijskom tehnologijom te elektroenergetskom opremom za edukaciju građana i rad s podmlatkom jer učeći mlade stvarate nove generacije vatrogasaca“, naglasila je općinska načelnica Sanja Udović uoči primopredaje ključeva zapovjedniku DVD-a Toniju Ristivojeviću.

Biranim riječima nazočnima se obratio i županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac. Svečanost je, kako to i priliči, zaključio velečasni Ivan Nikolić blagoslovom vozila i postrojbe DVD-a Halubjan.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari