ŠESTA GODINA U NIZU

Općina Viškovo i ove godine finacira nabavu radnih bilježnica za učenike osnovnih škola

Idi na originalni članak

Općina Viškovo počela je utorak 1. listopada 2024. godine zaprimati prijave za sufinanciranje nabave radnih bilježnica za učenike osnovnih škola. Zahtjevi će se zaprimati sve do 31. prosinca 2024. godine.

Oglas

„Ovo je šesta godina u nizu da Općina Viškovo osigurava u proračunu sredstva za financiranje nabave radnih bilježnica za učenike s područja Viškova koji pohađaju osnovnu školu, neovisno o tome da li pohađaju OŠ sveti Matej ili neku od osnovnih škola u okolici. Za nabavu radnih bilježnica, ove smo godine u proračunu osigurali nešto manje od 100 tisuća eura.

Prošle školske godine, zahtjev za sufinanciranje podnijeli su roditelji nešto manje od 900 učenika Osnovne škole Sveti Matej odnosno škola u susjednim gradovima i općinama. Kad je riječ o osnovnoškolcima, posebno potičemo izvrsnost pa tako svake godine nagrađujemo odlične učenike i učenike generacije. Njih je ove godine 21, među kojima su i troje učenika generacije školske godine 2023/2024. Za njihove smo zaslužene nagrade osigurali nešto manje od 5 tisuća eura. Odličnim učenicima pripast će novčana nagrada u iznosu od 200 eura, a učenicima generacije 400 eura“, ističe općinska načelnica Sanja Udović.

Što se tiče financiranja nabave radnih bilježnica za školsku godinu 2023./2024., Općina će sufinancirati nabavu radnih bilježnica za učenike osnovnih škola u visini vrijednosti stvarnih izdataka nabave radnih bilježnica i to uplatom iznosa na transakcijski račun roditelja odnosno skrbnika.

Jedan od najvažnijih uvjeta za odobravanje zahtjeva za sufinanciranje jest da roditelji obavezno imaju račun koji su dobili prilikom kupnje radnih bilježnica. Stoga mole roditelje da obavezno uz zahtjev za financiranje prilože račun i time dokažu visinu stvarnih izdataka nabave radnih bilježnica. Pod pojmom radne bilježnice podrazumijevaju se radne bilježnice za obvezne i izborne predmete kao pojedino pripadajuće dopunsko nastavno sredstvo sukladno odluci svake pojedine osnovne škole izuzev likovne mape, a uključujući atlas, kutiju za tehničku kulturu te radnu bilježnicu u kutiji za tehničku kulturu, kutiju za fiziku te radnu bilježnicu u kutiji za fiziku.

U sklopu sufinanciranja pedagoškog nadstandarda, za projekte koje provodi Osnovna škola Sveti Matej, Općina Viškovo ove je godine izdvojila 8.800,00 eura i to za aktivnosti školskog sportskog kluba Malik, Eko škole te grupe naprednih informatičara. Uz financijsku pomoć Općine provode se i aktivnosti Znanost mladima i učenička zadruga Malik, izdaju se školski listovi Tratinčica, Halubjan info i list školskih knjižničara „Matej“, a Općina sufinancira i program školske radijske postaje Radio Matejčić te program Knjigoljupci.

Exit mobile version