POČINJU VEĆ IDUĆI TJEDAN

Općina Viškovo i TZ Općine Viškovo s FMTU potpisali sporazum o realizaciji stručne prakse studenata

Općina Viškovo i Turistička zajednica općine Viškovo potpisali su s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sporazum o realizaciji stručne prakse studenata i time postali partneri Fakultetu u jednom dijelu nastavnog procesa. Sukladno Sporazumu kojeg su potpisali općinska načelnica Sanja Udović, dekan Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Marko Perić te direktorica Turističke zajednice općine Viškovo Marina Jurić, Općina Viškovo i Turistička zajednica će poticati i omogućavati obavljanje stručne prakse za potrebe Fakulteta s ciljem što kvalitetnije izobrazbe studenata iz područja ugostiteljstva, turizma i održivog razvoja.

Studenti će s praksom početi sljedeći tjedan, kako u Turističkoj zajednici tako i u Odsjeku za komunalni sustav i investicije Općine Viškovo. Općinska načelnica Sanja Udović zahvalila je Fakultetu na ovoj inicijativi rekavši kako je dobro da studenti dio prakse provode u jedinicama lokalne samouprave.

„Ovo je zaista lijepa prilika studentima da se, s jedne strane, uključe u procese planiranja i razvoja turističkih proizvoda posebice u kontekstu skorog otvorenja i početka rada Kuće halubajskega zvončara. S druge strane, studenti će iz prve ruke steći dodatna znanja i vještine koje se tiču održivog razvoja što postaje sve veći izazov, a o čemu brine, među ostalim, i općinski Odsjek za komunalni sustav i investicije“, naglasila je općinska načelnica Sanja Udović.

Dekan Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Marko Perić istaknuo je kako su od ove akademske godine proširili bazu poslodavaca odnosno ustanova i institucija u kojima studenti 4. godine Fakulteta mogu obavljati stručnu praksu.

„Studenti smjera Menadžment u hotelijerstvu praksu će i dalje obavljati u hotelima, dok će studenti s drugih smjerova praksu moći odraditi kod nekih od drugih partnera poput turističkih zajednica, jedinica lokalne i regionalne samouprave i ostalih. Ova mogućnost studentima će omogućiti stjecanje novih znanja te obavljanje stručne prakse kod različitih poslodavaca, ovisno o smjeru studija na koji su upisani.“, istaknuo je prilikom potpisivanja Sporazuma dekan Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Marko Perić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari