PRIJAVITE SE

Općina Viškovo objavila natječaj za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata

Općina Viškovo objavila je natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za nastavnu/akademsku 2024./2025. godinu, vrijedan 88.000,00 eura. Natječaj s pripadajućim obrascima i svim potrebnim informacijama dostupan je na mrežnim stranicama Općine Viškovo na sljedećoj poveznici https://opcina-viskovo.hr/pocetna/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-ucenicima-i-studentima-za-nastavnu-godinu-2024/2025

Prijave na natječaj primaju se do 21. listopada 2024. godine. Stipendije koje su od ove nastavne/akademske godine uvećane za 20 posto, dodjeljuju se učenicima srednjih škola te studentima koji studiraju na fakultetima na području Primorsko-goranske županije i izvan naše županije, a isplaćuju se za 10 mjeseci tijekom nastavne odnosno akademske godine – za učenike od rujna do lipnja, a za studente od listopada do srpnja. 

„Meni kao načelnici Općine Viškovo jedan od najdražih natječaja koji potpisujem prije objave svakako je natječaj za dodjelu stipendija. To me veseli iz niza razloga, a najvažniji je što svake godine imamo zaista puno stipendista i to ponajprije što ne ograničavamo broj stipendista nego u proračunu osiguramo dovoljno sredstava za sve učenike i studente koji ostvare kriterij izvrsnosti i ispune nekoliko formalnih uvjeta. Na moj prijedlog koji je usvojilo i Općinsko vijeće, iznos stipendija od ove nastavne odnosno akademske godine povećan je za 20 posto te su ujedno iznosi zaokruženi. Sukladno tome, mjesečna stipendija za učenike srednjih škola iznosi 48 eura, za studente koji studiraju na području Primorsko-goranske županije 80 eura, a za studente koji studiraju izvan PGŽ-a mjesečna stipendija iznosi 112 eura. Istodobno je povećan i iznos dodatka na postojeću stipendiju za učenike i studente koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima, a dodatak sada iznosi 16 eura. Što se tiče deficitarnih zanimanja, ovaj je dodatak uveden prije 3 godine i to se pokazalo kao dobar potez jer je 20 posto stipendista upravo u kategoriji deficitarnih zanimanja. Prošle nastavne odnosno akademske godine, Općina Viškovo stipendirala je ukupno 122-oje učenika odnosno studenata, od čega je njih 24-ero u deficitarnim zanimanjima. Za stipendije smo ove godine osigurali 88 tisuća eura u općinskom proračunu“, ističe općinska načelnica Sanja Udović.   

Osim na temelju uspjeha u školovanju, postignutih uspjeha na natjecanjima u prethodnoj nastavnoj/akademskoj godini te socijalnog statusa, dodatni bodovi mogu se ostvariti u slučaju da učenik odnosno student volontira. Konkretno, za minimalno 40 sati volonterskog rada kandidat ostvaruje dodatnih 20 bodova i to uz potvrdu o volontiranju sukladno Zakonu o volonterstvu. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari