Općina Viškovo objavila pozive korisnicima i radnicama za korištenje ili pružanje pomoći u okviru projekta „Ruke pomažu“

Foto: TZ Viškovo

Općina Viškovo poziva osobe s navršenih 65 godina i starije i/ili nemoćne osobe kojima je potrebna: pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima da se da se prijave za ovaj vid potpore i podrške koje će pružati 4 zaposlene žene na području Viškova u okviru projekta EU „Ruke pomažu – faza 2“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Usluga pomoći u kući je besplatna a krajnjim korisnicima će se pružati do 6 mjeseci.

Prijaviti se mogu osobe s prebivalištem/boravištem na području općine Viškovo koje ne primaju istovrsnu pomoć, odnosno predmetna usluga potpore i podrške nije osigurana iz sredstava državnog proračuna, drugog javnog izvora,  Europskog socijalnog fonda putem institucija socijalne skrbi, udruga civilnog društva ili slično odnosno da se predmetna usluga ne ostvaruje po drugoj osnovi.

Potencijalni korisnici mogu se prijaviti telefonskim putem na broj 051/503 – 788 gdje se mogu dobiti sve dodatne informacije ili mailom na e-mail adresu jasmina.fabac@opcina-viskovo.hr

Istodobno, Općina Viškovo objavila je Javni poziv za zapošljavanje radnica na određeno vrijeme u okviru projekta „Ruke pomažu – faza 2“ u svrhu potpore i podrške starijim i/ili nemoćnim osobama. Zapošljavaju se 4 radnice koje će raditi s korisnicima na području Općine Viškovo, a radni odnos trajat će do 6 mjeseci s planiranim početkom rada u rujnu ove godine. Uvjeti za prijem u radni odnos su: najviše završeno srednjoškolsko obrazovanje (SSS), nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Prednost pri zapošljavanju imaju: žene s navršenih 50 godina i starije, osobe s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice, pripadnice ostalih ranjivih skupina.

Sukladno važećoj Uredbi Vlade Republike Hrvatske, iznos osobnog dohotka u sklopu ovog projekta je 3.750,00 kuna neto te plaćeni putni troškovi u visini mjesečne autobusne karte. Pisane prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se osobno ili poštom na adresu: Općina Viškovo, Vozišće 3, 51216 Viškovo ili na e-mail jasmina.fabac@opcina-viskovo.hr. Rok za dostavu prijava je 26. kolovoza 2022. godine. Sve informacije vezane uz ovaj javni poziv mogu se dobiti na broj  051/503-788 ili na email: jasmina.fabac@opcina-viskovo.hr. Tekst Javnog poziva sa svim detaljnim informacijama objavljen je na web stranici Općine Viškovo na sljedećoj poveznici: https://opcina-viskovo.hr/pocetna/javni-poziv-za-zaposljavanje-radnica-na-odredeno-vrijeme-u-okviru-projekta-ruke-pomazu-faza-2-u

Ovi su pozivi rezultat nedavno potpisanog Ugovora Potpisan ugovor za Projekt „ZAŽELI“ – program zapošljavanja žena-faza III”

za Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“. Nositelj ovog društveno hvalevrijednog projekta je Općina Viškovo, a partner je Općina Klana koje na ovaj način nastavljaju dosadašnju suradnju na istom projektu, ali u prethodnoj fazi. U sklopu ovog projekta, na području Općine Viškovo zaposlit će se 4 gerontodomaćice, a na području Općine Klana njih 8. Projekt je vrijedan nešto manje od 500 tisuća kuna i u cijelosti se financira iz Europskog socijalnog fonda.

„Pristup zapošljavanju, osnaživanje radnog potencijala žena, ublažavanje posljedica nezaposlenosti, poticanje socijalne uključenosti i povećanje kvalitete života su iznimno pozitivni rezultati ovog projekta. Stoga nas veseli nastavak programa kojim ćemo zasigurno utjecati na razvoj naše lokalne sredine. Ovo je projekt kojim se starijim i nemoćnim mještanima Općine Viškovo nastavlja pružati pomoć od strane gerontodomaćica koje će pružati podršku za ukupno 24 korisnika. Usluge gerontodomaćica kod nas nisu novost jer se pružaju i kroz dva EU projekta u provedbi gdje je partner Općina Viškovo. Prvi je vrijedan nešto manje od 2 milijuna kuna i u cijelosti se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Riječ je o projektu “Pomoć i podrška starijim osobama kroz razvoj izvaninstitucijskih socijalnih usluga” gdje je nositelj projekta Udruga umirovljenika Viškovo, a Općina Viškovo partner. Usluge gerontodomaćica našim starijim i nemoćnim sumještanima pružaju se i u sklopu EU projekta „Dostojanstvena starost u vlastitom domu – socijalne usluge Urbane aglomeracije Rijeka“ gdje je nositelj Hrvatski crveni križ-Gradsko društvo Crvenog križa Opatija, a partner Općina Viškovo. I taj je projekt vrijedan gotovo 2 milijuna kuna i u cijelosti se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari