„OPERA IZVAN OPERE“: Najljepše arije iz glasovitih opera u utorak na 4. katu riječkog Tower centra!

Foto: Ilustracija

Riječke ljetne noći odnosno Opera HNK Ivana pl. Zajca Riječanima daruju neobičan i vrlo atraktivan glazbeni program uz slobodan ulaz

Ako ste mislili da je operi mjesto samo u opernoj kući, ili da u operi možete uživati samo sjedeći, i propisno odjeveni – iz Riječkih ljetnih noći pokušat će vas iznenaditi i razuvjeriti!

_MG_9096

I to već u utorak, 12.srpnja u 19.30 sati. Naime, tada se Opera HNK Ivana pl. Zajca, u okviru programa Riječkih ljetnih noći, seli u popularni Tower center Rijeka, na 4. kat, gdje će izvesti program „Opera izvan Opere“.

Umjesto glazbe na koju ste navikli i koju očekujete u shopping centru, trgovinama i hodnicima odjekivat će najljepše arije i zborovi iz glasovitih Verdijevih opera La Traviata, Rigoletto, Nabucco, iz popularne Orffove Carmine Burane, iz Puccinijeve Madame Butterfly, iz Leoncavallove I pagliacci te iz Mascagnijeve opere Cavalleria Rusticana.

Anamarija Knego
Anamarija Knego

Taj nesvakidašnji operni događaj odvijat će pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića. Uz zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca pjevat će i solisti Anamarija Knego (sopran), Vanja Zelčić (sopran), Ivan Kruljac (tenor), dok je solistica na violi Iva Štefančić, a pijanistica Ana Anconelli.

Podsjetimo, opernu su publiku ove dvije sjajne riječke sopranistice oduševljavale tijekom protekle sezone i ostavile nezaboravne kreacije. Spomenimo samo neodoljivu Kleopatru Anamarije Knego u operi Julije Cezar u Egiptu G. F. Händela za koju je kritičar Branimir Pofuk napisao „Blistavim koloraturama uz Haller je, u ulozi Kleopatre, ravnopravno zasjala Anamarija Knego, svijetu još uvijek nepoznat riječki pjevački biser”.

Vanja Zelčić
Vanja Zelčić

A za Vanju Zelčić i njenu tragičnu, zaljubljenu Gildu u Verdijevoj operi Rigoletto Gloria Fabijanić Jelović je istaknula; „Sopranistica Vanja Zelčić bila je Gilda topla srca koja je glasovno meko i čisto ispjevala tu tešku ulogu.”

Sve što trebate učiniti – pridružite se u najavljeno vrijeme, na neobičnom mjestu. Neobičnom barem za operu. Ulaz je slobodan!

Program:

G.Verdi: La TRAVIATA, Brindisi – Vanja Zelčić, Ivan Kruljac i zbor
C.Orff: CARMINA BURANA, O Fortuna – Zbor
G.Verdi: RIGOLETTO, Zitti, zitti – Zbor
G.Verdi: NABUCCO, Va pensiero – Zbor
G.Puccini: MADAMA BUTTERFLY: Zbor, zatvorenih usta (a bocca chiusa) – Iva Štefančić i Zbor
R.Leoncavallo: I PAGLIACCI, Zbor zvona – Zbor
P.Mascagni: CAVALLERIA RUSTICANA, Regina Coeli – Anamarija Knego i Zbor

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari