BOLNICA ZA ŽENU I DIJETE

Opremanje nove riječke bolnice je u punom zamahu

Opremanje nove Bolnice za ženu i dijete trenutno je iznimno dinamično i odvija se u predviđenim rokovima

Svaka nova isporuka suvremene opreme izaziva neskriveno veselje stručnjaka i svih djelatnika KBC-a Rijeka.

Tako smo zabilježili trenutak u kojem je predstojnica Klinike za pedijatriju prof. dr. sc. Iva Bilić Čače sa suradnicama, dr. Koraljkom Manestar Rukavina i bacc. obs. Marijom Žunić među pristiglom opremom pregledavala netom pristigao stolić za reanimaciju, tj. oživljavanje novorođenčadi.

Tehnološki najnaprednij u svojoj kategoriji

Kao stručnjakinja upravo u području liječenja najmlađe populacije – onih tek rođenih, dr. Bilić Čače sa suradnicama nije mogla skriti svoje oduševljenje pa nam je ovom prilikom istakla:

„Brojna, najsuvremenija medicinska oprema, pored pojedinačne kvalitete i medicinske vrijednosti uređaja, ima posebnu vrijednost u konceptu nove bolnice koji je temeljen na maksimalnoj integriranosti opreme s najvišim stupnjem informatičke povezanosti. Navedeno predstavlja najviši standard u samom koncipiranju suvremenog planiranja i opremanja bolnica na međunarodnoj razini.

S druge strane, upravo ovaj uređaj koji je pred nama – stolić za reanimaciju, spada u red tehnološki najnaprednijih u svojoj kategoriji. Naime, on ima mnogobrojne funkcije koje omogućavaju značajan stručni iskorak i implementaciju najmodernijih svjetskih trendova u liječenju. Konkretno, pored ostalih brojnih funkcija, stolić je prilagodljiv po visini što omogućava oživljavanje novorođenčeta i uz intaktnu, tj. nepresječenu pupkovinu što je sukladno najnovijim svjetskim stručnim smjernicama. Po mojim saznanjima riječ je o prvom takvom stoliću u Hrvatskoj.”, istaknula je dr. Bilić Čače.

“Presretni s novim uvjetima”

“Odista smo presretni s novim uvjetima u kojima ćemo uskoro moći raditi na dobrobit naših pacijenata i zahvalni Vladi Republike Hrvatske koja je sve ovo financijski omogućila.

S naše strane, trudimo se pokazati zahvalnost ulaganjem maksimalnih napora u pripremanju preseljenja i rada u novim prostorima pa smo, osim intenziviranja edukacija naših stručnjaka, definirali i novu organizaciju Klinike prilagođenu novim prostorno-materijalnim uvjetima i najsuvremenijim algoritmima radnih procesa u medicini.

Zahvalni smo na podršci ravnateljstvu KBC-a Rijeka, Stručnom i Upravnom vijeću koji su u cijelosti prihvatili naše reorganizacijske prijedloge koji postaju aktivni u trenutku preseljenja. Najviše nas vesele ovi veliki iskoraci koji osim boljih uvjeta rada za naše djelatnike donose i najmodernije zdravstvene standarde za naše pacijente.“, zaključila je dr. Bilić Čače.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari