OPREZ! Nikako ne otvarajte ovaj mail!

Iako takve stvari ne bi trebalo posebno naglašavati vrijedi ponoviti – ne otvarajte sumnjive privitke e-pošte te ni bilo kakve linkove u sumnjivim porukama. Ne odgovarajte, ne klikajte na linkove i ne uplaćujte novac na navedene brojeve računa.

U posljednjih nekoliko dana uočena je pojava većeg broja e-poruka kojima pošiljatelj navodi korisnika na određenu poveznicu (link), ili uplatu određenog iznosa kako bi se došlo do nepostojećeg nasljedstva. Brojni Riječani dobili su poruku STELLE WASSIM kaja na banci ima 3 milijuna dolara i traži njihovu pomoć.

Takve mail poruke jednostavno ignorirajte! Naime, bilo je situacija gdje su se neki građani polakomili te tako umjesto da su se obogatili, ostali su bez nekoliko tisuća kuna. Osim toga, moguće je da se u sadržaju e-mail poruke nalazi maliciozni privitak stoga je takav mail najbolje odmah obrisati bez da se otvara.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari