OPREZ U PROMETU: Snijeg pada u Rijeci i riječkom zaleđu!

Foto: Čavle

Sukladno najavama, nakon jučerašnjeg sunčanog dana danas je naoblačenje uz niske temperature zraka donijelo snježne padaline u Rijeci i okolici

Čitatelji nam javljaju da je na području Čavli, Dražica, Jelenja… prava mećava, a snijeg pada i na Viškovu, Saršonima, Drenovi… dok se pahulje spuštaju i na dijelu Škurinja.

Kukuljanovo (Video: Edina Dinky)

Slična je situacija i  u višim predjelima zapadnog riječkog zaleđa, a ukoliko se snijeg počne zadržavati na kolnicima mogući su problemi u prometu u Rijeci i okolici.

Marinići (Foto: Facebook/D.D. Subotić)

Stoga sve vozače pozivamo na dodatni oprez!

Gornja Drenova (A. Blatuša-Lošić)

Matulji (Foto: Matteo Kružić)

Uz autocestu na predjelu Grobnika

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na sljedećim cestama:

GORSKI KOTAR i SJEVERNO HRVATSKO PRIMORJE

ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk;
ŽC5062 Lič-Lukovo;
ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine;
ŽC5030 Platak-Kamenjak;
ŽC5110 Krmpote-Alan;
ŽC5062 Bribir-Lukovo;
ostale županijske i lokalne ceste na području Gorskog Kotara.
Samo osobna vozila smiju prometovati županijskom cestom ŽC5094 Breze-Stalak.

Zbog prometne nesreće u Sloveniji za sav je promet zatvoren granični prijelaz Pasjak, vozila se preusmjeravaju na GP Rupa, javlja HAK.

Za sve skupine vozila otvorene su:

autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb;
Jadranska magistrala (DC8);
državne ceste: DC1 Karlovac-Knin-Split i stara cesta kroz Gorski kotar (DC3).

Slab snijeg povremeno pada u sjevernoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Istre. U Lici i Slavoniji ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta: A1 Otočac-Gospić, A3 Bregana-Lipovac između Slavonskog Broda i Lipovca i A5 Đakovo-Sredanci.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari