EVO ŠTO VAM SE SPREMA

Organizira se manifestacija Đir po Pećinama; Posjetite pećinske perivoje uz Theodora de Canziania

Foto: Forum croinfo.net/500px.com

Povodom Dana vrtova u organizaciji Udruge štovatelja Spomeničke knjižnice i zbirke Mažuranić-Brlić-Ružić i u suradnji s Vijećem MO Podmurvice, organizira se manifestacija Đir po Pećinama.

Cilj ove manifestacije je sugrađane sa Pećina i sve ostale Riječane, senzibilizirati za okućnice i potaknuti ih da ih učine ljepšima za sebe i druge, jer lijepa vizura je oku draga.

Za petak, 7. lipnja planiran je obilazak privatnog parka Ville Olga (Šetalište XIII Divizije 54) ispred koje će se u 18 sati okupiti svi zainteresirani. U 19 sati se nastavlja program u Villi Ružić, Pećine 5 uz nastup ženskog zbora Sklad iz Bakra „Pozdrav proljeću“ po ravnanjem maestre Nade Matošević i izložbom slika sa motivima bilja iz zbirki Ville Ružić. Theodor de Canziani posjetitelje će upoznati s poviješću, arhitekturom i nasljeđem pećinarskih perivoja.

Za dobro raspoloženje pobrinut će se obiteljska destilerija SuZa – T.B. promocijom riječkog likera Fiuman – biljni i Fiumanka – voćni liker. U Primorskom kraju tradicija spravljanja likera i rakija duga je nekoliko stoljeća, a recepti za mnoga od njih prenosili su se s koljena na koljeno u najstrožoj tajnosti. Ispijajući Fiumana možete degustirati okuse raznog samoniklog bilja našeg podneblja, a ispijajući Fiumanku uživati u okusu voćnog likera koji osvaja srca i nepca rađen po tradicionalnoj recepturi naših nona…

”Vidimo se u petak, 7. lipnja u 18 sati ispred Ville Olga, Šetalište XIII Divizije 54. Radujemo se vašem odazivu i novom druženju!” kazali su iz organizacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari