REGIONALNA PLATFORMA

Osnovan je ogranak Viškovo Kvarnerske inicijative

Osnovan je ogranak Viškovo Kvarnerske inicijative

Odlukom Predsjedništva stranke od dana 21.02.2022. godine osnovan je Ogranak Viškovo Kvarnerske inicijative – regionalne platforme.

Tim je povodom u utorak 22.02.2022. godine u prostorijama Stare škole Saršoni održana svečana i otvorena sjednica Ogranka, kojoj su osim  predsjednika i dopredsjednika Kvarnerske inicijative Ante Štampalije i Zdravka Ivankovića, članova Predsjedništva te članova Ogranka Viškovo prisustvovali i uzvanici, među kojima član Predsjedništva Liste za Rijeku Predrag Miletić, predsjednik Demokratskog saveza Srba Jovica Radmanović, politički komentator i kolumnist Neven Šantić, kandidatkinja Liste za Rijeku za gradonačelnicu Grada Rijeke na prošlim lokalnim izborima Ana Blečić Jelenović te predstavnici medija.

Za predsjednicu Ogranka Viškovo izabrana je Tamara Smokvina, vijećnica Kvarnerske u Općinskom vijeću Općine Viškovo te kandidatkinja stranke za načelnicu Općine Viškovo na prošlogodišnjim lokalnim izborima, dopredsjednica je Marina Gulin te članice izvršnog odbora Nelida Pogačić, Ivana Paleka i Smiljana Doknić. Smokvina je zahvalila Predsjedništvu i članovima stranke na povjerenju i izrazila zadovoljstvo što je Kvarnerska inicijativa, kao nova stranka na političkoj sceni Viškova, već na prvim lokalnim izborima nakon osnivanja prepoznata od strane birača. Istaknula je kako je Kvarnerska već u prvih 6 mjeseci djelovanja u Vijeću sudjelovala u predlaganju novoga načina dodjele poticaja za razvoj poduzetništva i povećanja sredstava za poduzetničke potpore, kako je prijedlozima za reguliranje potreba u programu javnih potreba u području socijalne skrbi potaknula pitanje reguliranja potreba i donošenja nove Odluke o socijalnoj skrbi, o čemu bi uskoro trebali biti pokrenuti razgovori i sudjelovanja stranaka zastupljenih u Vijeću te u Proračun predložila izradu davno obećane analize toksičnosti tla na području Marčelja radi ocjene utjecaja CGO „Marišćina“ na zdravlje ljudi i okoliš – istaknula je Smokvina kao izabrana predsjednica Ogranka,  te pozvala mještane da se pridruže stranci i obrate joj se sa svojim prijedlozima i problemima.

Prisutne je pozdravila i članica predsjedništva Kvarnerske inicijative Nelida Pogačić, te se zahvalila svima koji su se odazvali pozivu na večerašnju otvorenu sjednicu prvog ogranka političke stranke Kvarnerska inicijativa .  Osnivanje ogranaka izraz je potrebe za boljom koordinacijom i samostalnošću u provođenju politike stranke na lokalnom području (JLS) i bržeg odgovora na potrebe mještana. Vrlo smo ponosni što je upravo Ogranak Viškovo prva ustrojena jedinica Kvarnerske stranke jer je to potvrda da smo u ovom kratkom periodu otkako stranka djeluje na području Općine prepoznati u svojoj sredini kao ozbiljan i relevantan politički subjekt – istaknula je Nelida Pogačić.

Prisutnima se obratio i Predsjednik Kvarnerske inicijative – regionalne platforme Ante Štampalija.

Kvarnerska inicijativa je nova politička opcija u Primorsko goranskoj županiji. Od osnivanja je proteklo tek nešto više od godine dana. U toj godini dana bili smo prisutni sa listom u Opatiji, Viškovu, Klani, Matuljima i Kastvu, te sa listom za Županijsku skupštinu PGŽ.

Ostvarili smo veliki uspjeh u tako kratkom periodu, te smo ušli u vijeća u Opatiji, Viškovu i Klani. Danas smo ovdje u Viškovu te slavimo osnivanje ogranka Viškovo koji je sa 8 članova u odborima, a od toga 2 predsjednika odbora  polučio najbolji rezultat unutar Kvarnerske inicijative kao regionalne platforme.

Posebno želim naglasiti da poznavajući ovu ekipu na Viškovu i ono što ste pokazali do sada, uvjeren sam da ćete napraviti velike stvari za Viškovo i stanovnike općine Viškovo – remizirao je Štampalija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari