EVO KAKO EJ BILO

Osnovna škola Ivana Rabljanina proslavila veliki jubilej

Svečanom sjednicom Učiteljskoga vijeća obilježena je 60. godišnjica OŠ Ivana Rabljanina. Među brojnim uzvanicima, čestitke na velikom jubileju uputili su pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić te načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc, kao i nekadašnji profesori koji su u ovoj školi učili i odgajali mnoge generacije.

Ispred domaćina, ravnateljica Anamari Šarin naglasila je da su škole temelj svake zajednice koje osnažuju mlade naraštaje pripremajući ih za budućnost te se posebno zahvalila umirovljenim školskim djelatnicima, kao i Županiji, Gradu Rabu i Općini Lopar.

Pročelnica Stilin istaknula je da će se Županija, kao osnivač, i dalje truditi unaprijeđivati uvjete školovanja na području PGŽ-a te zahvalila gradonačelniku Grguriću i načelniku Jakucu na odličnoj suradnji. Čestitala je 60. obljetnicu škole i dodala da je škola mjesto kamo se stvaraju uspomene.

Načelnik Jakuc naglasio je da će Općina Lopar i dalje biti na raspolaganju ovoj školi dok je gradonačelnik Grgurić izrazio vjeru da će se zajedničkim snagama i dalje nastaviti unaprjeđivati školstvo na otoku Rabu.

Svečanost je svojim nastupima upriličio školski pjevački zbor, polaznice Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Područnog odjela Rab Mara Španjol i Vana Debelić, te rapski glazbenik Dino Guščić, kao i najmlađi folkloraši koji su izveli rapski tanac.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari