PREDSTAVIO IZBORNI PROGRAM

Ostrogović: Ako me Riječani izaberu za gradonačelnika odmah ću pokrenuti izgradnju novog autobusnog kolodvora Žabica

Idi na originalni članak

Josip Ostrogović službeni je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Rijeke! Objavio je to u četvrtak 18. ožujka 2021. ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ime Hrvatske demokratske zajednice 

Oglas

“Ne može jedan grad i županija počivati na državnim projektima. Ako nema impulsa i spremnih projekata u samom gradu, onda definitivno takav grad ne može dugoročno imati perspektivu. U tom smislu imamo prednost s Josipom Ostrogovićem kao kandidatom. Josipa poznajem od njegovih političkih početaka i prepoznao sam čovjeka koji ima energiju i impuls da preuzme odgovornost za Rijeku, da ponudi budućnost i perspektivu”, izjavio je ministar Butković naglasivši kako Ostrogović kao kandidat ima podršku vrha stranke.

Josip Ostrogović predsjednik je GO HDZ-a Rijeka i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Rijeke, te je upućen u sve izazove s kojima se Rijeka svakodnevno nosi, kao i potrebe njezinih građana.

“Nije sve u rijeci bajno, Rijeka nije grad koji teče. Puno stvari ide uzvodno u Rijeci i to treba promijeniti! Rođen sam u Rijeci, baš kao i moja djeca, za koju želim da imaju sretnu budućnost u svom gradu. Želim da me moje dijete ne pita zašto je Žabica zapuštena i zašto nema dječjih igrališta u centru grada” istaknuo je Ostrogović.

Jedno od pitanja koje već godinama brine Riječane je izgradnja novog autobusnog kolodvora u njihovu gradu.

“Izgradnja autobusnog kolodvora u Rijeci je tema već 20 godina i pokazuje svu inertnost i nesposobnost gradske vlasti na čelu s SDP-om. Na projekte za kolodvor je utrošeno već preko 50, a samo na dokumentaciju više od 13 milijuna kuna. Gdje je ta dokumentacija? Gdje su ti projekti? Nitko ih nije odnio u nadležno ministarstvo koje već 10 mjeseci čeka da ih se kontaktira kako bi mogli financirati taj projekt sredstvima iz EU fondova”, naglasio je.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Upravo je nedostatak komunikacije veliki problem kada je u pitanju vodstvo Grada Rijeke: “Komunikacija s građanima je slaba ili je nema. Gradonačelnik i župan nisu u dobrim odnosima i ne znam kako misle voditi naš kraj. Rezultate toga vidite i sami. Komunikacija je preduvjet da Rijeka ide naprijed. Ja to želim promijeniti i izgraditi kolodvor već u prvom mandatu.” 

Tijekom svog mandata gradonačelnika Rijeke Ostrogović bi stavio naglasak djelovanja na prilike za mlade i djecu, kojima kronično nedostaje sadržaja u Rijeci:

“Svake godine 300 djece ostane neupisano u riječke vrtiće. To se događa iz godine u godinu i nikom ništa. Za razliku od mnogo manjih gradova, Rijeka ne koristi EU fondove, a upravo to želim promijeniti. Uvest ćemo dvosmjenski rad i izgraditi nove vrtiće, kako već u rujnu ove godine nijedno dijete ne bi ostalo neupisano. Grad koji ulaže u djecu, ulaže u budućnost i zato ćemo pomoći mladim obiteljima da što jednostavnije dođu do svoje prve nekretnine.” 

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

S obzirom na to da je i sam privatni poduzetnik, veliku snage Rijeke Ostrogović vidi i u lokalnim poduzetnicima i obrtnicima: “Zamah našeg grada postat će poduzetnici i obrtnici. Uvest ćemo potpore za njih i napraviti preduvjete da 400 ljudi godišnje dobije posao. Brinut ćemo za naše najstarije građane, da svoju treću dob provedu u veselju. Siguran sam da će Rijeka opet postati grad koji teče i da ću uvesti novu snagu, energiju i ideju!”

Neke od smjernica programa Josipa Ostrogovića za gradonačelnika Grada Rijeke:

 

Exit mobile version