REAGIRANJE HDZ-A RIJEKA

Ostrogović: SDP na Trsatu napao Plenkovića a ova Vlada u Rijeci omogućila novu bolnicu, Zagrebačku obalu, cestu D-403, novu ACI marinu…

U parku pokraj Trsatske gradine u organizaciji SDP-a slavio se Međunarodni praznik rada. Na izjave odaslane s te proslave reagirao je riječki HDZ

Okupljene na Trsatu su pozdravili Marko Filipović, predsjednik SDP-a Rijeka, Zlatko Komadina, SDP, Ivica Lukanović, predsjednik SDP-a PGŽ i potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac koja je zahvalila Riječanima “što čuvaju socijaldemokraciju u Rijeci”.

Isto tako, prozvala je premijera Andreja Plenkovića navevši kako “njegova vlada i ministri kradu iz naših džepova” te “kako se njihove afere ne broje u milijunima nego milijardama”.

Danas je na poruke odaslane s Trsata reagirao i riječki HDZ.

Priopćenje kojeg potpisuje Josip Ostrogović, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Rijeka, prenosimo u cijelosti:

“Na jučerašnjoj proslavi 1. maja, Međunarodnog praznika rada, u organizaciji SDP-a, potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac zanesena provomajskom drugarskom atmosferom izjavila je da u Hrvatskoj neće biti boljeg života dok je na vlasti Andrej Plenković te da bandu treba potjerati što dalje, da se ne vraćaju bar osam godina.

Razdragana Sabina Glasovac je tom izjavom potvrdila da u njoj tinja agitpropovski žar kojim je spremna spaliti pravnu državu i sve političke protivnike za samo dva mandata vlasti.

Izjavu dala u Rijeci koju upravo trese afera Sortirnica

A kakva bi bila ta vlast i kakve bi to bile godine možemo naslutiti i iz takve ostrašćene izjave visoko rangirane SDP-ove dužnosnice.

Ironijom sudbine izjavu o Andreju Plenkoviću i njegovoj bandi dala je u Rijeci koju upravo trese afera sortirnica, a viđenije SDP-ovce trese strah od proširenja ili otvaranja novih istraga.

Ostrašećenu izjavu je dala u Rijeci u kojoj socijaldemokracija postoji samo kao stilska figura u salonskih SDP-ovaca. Da se radi o salonskoj i lažnoj socijaldemokraciji koju prakticira SDP pokazuje i politika koju provode u takozvanoj svojoj „utvrdi” u Rijeci.

Metaforu obnašanja vlasti predstavlja odluka kojom je SDP prodao gradsku imovinu, Žabicu, privatnom investitoru da gradi javni prostor (garažu i autobusni kolodvor), a cijenu toga će platiti građani Rijeke kroz visoku cijenu usluga, ali i kroz smanjenje javnog prostora, odbijajući prvotno korištenje europskih sredstava u iznosu od gotovo 200 milijuna kuna.

Toliko o brizi za građane.

Licemjerno je napadati premijera u Rijeci koja doživljava procvat kroz investicije Vlade RH

Licemjerno je napadati Andreja Plenkovića u Rijeci koja doživljava procvat isključivo kroz investicije Vlade RH koja je inicirala i omogućila brojne infrastrukturne i ostale projekte kojima u zadnjih 5,6 godina svjedočimo u Rijeci, poput nove zgrade Sveučilišne bolnice na Trsatu, Zagrebačke obale, ceste D-403, LNG terminala, nove ACI marine u Rijeci koja će na simboličkoj razini označiti tranziciju arhaične industrijske strukture riječkog gospodarstva u suvremeno nautičko središte Sjevernog Jadrana.

O ulozi Vlade u saniranju 3. Maja da i ne govorim.

U mandatu ove Vlade drastično je povećana minimalna plaća kao i prosječna neto, bruto te medijalna plaća. Povećana su materijalana prava radnika, uvedena je nacionalna mirovina te su proširena i povećana mnoga socijalna prava radnika i građana.

U mandatu HDZ-ove Vlade Hrvatska je uvela Euro i ušla u Shengenski prostor. Koliko to znači za rast hrvatskog gospodarstva ne treba ni pojašnjavati.

Sve to nisu dok su bili na vlasti uspjeli socijaldemokrati. Sabina Glasovac ni tada nije bila nevažna politička figura, štoviše bila je pomoćnica ministra obrazovanja. Na toj poziciji je uglavnom statirala, nekog suvislog pomaka u obrazovanju kojeg bi pokrenula Sabina Glasovac ne sjećaju se ni najostrašćeniji SDP-ovci.

Tko je riješio problem građanima s enormnim poskupljenjem plina?

Ponešto o brizi socijaldemokrata za građane mogu svjedočiti Riječani kojima je Energo koju vodi SDP okrenuo leđa kad je poskupio plin. Tko je rješio problem građanima s enormnim poskupljenjem plina? Vlada koju vodi Andrej Plenković.

Socijaldemokratski gen i brigu za građane SDP pokazuje u Rijeci stalnim dizanjem cijena komunalnih usluga uz istovremeno ubrizgavanje iznimno puno proračunskog novca u loše vođene gradske tvrtke.

Vrhunac djelatne socijaldemokracije u koju se kunu SDP-ovci je slučaj kad se gradski prostori daju u najam „crvenim” tajkunima koji kroz podnajam na račun tih istih građana ostvaruju extraprofit.

Istovremeno vatrogasci i tete u vrtićima imaju manje plaće od prosjeka u ostalim okolnim gradovima i općinama.
Iz svega se da zaključiti da su ovakve ostrašćene izjave potpredsjednice SDP-a tek posljedica nemoći, nagomilane frustracije i nedostatka političkog sadržaja SDP-a koji tone.

Na žalost takve izjave snižavaju razinu komunikacije i zagađuju politički prostor.”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik GO HDZ-a Rijeka Josip Ostrogović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari