NEUTJEŠAN I OGORČEN

Otac mladića koji je poginuo zbog sajle na šumskom putu: ‘Netko je htio poručiti – e nećeš tuda’

Doriana su voljeli svi, bio je omiljen u društvu, vrijedan i sposoban

Otac nesretno poginulog 21-godišnjeg Doraiana Semiona Valentića sa suzama u oćima ispričao je kako nesreća u Jelenju u kojoj je umro njegov sin nije slučajna.

“Svašta se sada priča, da je taj netko stavio tu žicu da mu ne prolaze izbjeglice, kamioni, traktori… Ali nitko me ne može uvjeriti da je tako. Pa mogao ju je obilježiti, staviti najlon na nju ili nešto takvo. Pa žica je točno bila razvučena u visini vrata. Na drvu se vide tragovi da je nekoliko puta micana, podizana. Točno je stavljena na mjestu gdje je mogao razviti ubrzanje od 40-50 na sat. Ovo nije obična prometna nesreća. Netko tko je stavio žicu na tu visinu, na tom mjestu, točno je htio poručiti ‘e nećeš tuda’”, kazao je Damir Valentić.

Dorian je tog kobnog dana sa svojim prijateljem vozio motocikl po šumi. Na šumskom putu im se ispriječila sajla razvučena između dva stabla. Prijatelj je žicu na vrijeme vidio i uspio se sagnuti, ali Dorian nažalost nije. Podlegao je teškim ozljedama.

“Bio sam tamo dva puta po noći, dva puta ujutro. Išao sam pogasiti lampione preko noći, da se šuma ne zapali. Predivno mjesto, ptice pjevaju, dolje žubori potok. U sedmom mjesecu je proslavio rođendan, napunio je 21. Postajao je pravi mladić, počeo se brinuti za sebe, postajati odgovoran. Uzeli su mi sina”, rekao je otac Damir za Jutarnji list.

Doriana su voljeli svi, bio je omiljen u društvu, vrijedan i sposoban. Još kao dijete zanimao se za automobile i motocikle i mehaničarski je održavao vozila brojnim prijateljima i susjedima, a prije godinu dana se zaposlio. Planirao je proširiti garažu i napraviti automehaničarsku radionicu.

Sve je podiglo veliku buru u Jelenju

Slučaj postavljene sajle je podigao veliku buru u Jelenju i tri dana se već spekulira tko ju je i zašto postavio. Po jednima, žica je na tom dijelu stajala već barem pet godina, ali je bila niže postavljena, po drugima, podignuta je tek nedavno i nije je bilo još prije par tjedana.

Načelnik Općine Jelenje, Robert Marčelja, objavio je javni apel da mu mještani jave ako znaju gdje se te sajle postavljaju da se hitno uklone.

“Ne znam tko je i zašto postavio sajlu, slučaj istražuje policija. Možda se radi u nečijoj parceli, možda netko ne želi da se koriste ti šumski putevi. Naše šumsko područje vikendima je vrlo aktivno, imamo planinare, bicikliste, motocikliste, šetače, rekreativce, kao i članove lovačkog društva koji se brinu za divljač”, kazao je Marčelja.

Istraga i dalje traje te još uvijek nitko nije priveden zbog ove nesreće. Mještani ostavljaju lampione na mjestu pogibije te čekaju da se sve razriješi.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari