OTKRIJ KAKO DOŽIVJETI EUROPU: U Rijeci i Delnicama informativne radionice o učenju, volontiranju i radu u Europi

Centar tehničke kulture Rijeka, u sklopu europske kampanje Time to move, organizira radionicu u Rijeci i Delnicama na kojoj će okupljene informirati o europskim programima za mlade i uvjetima sudjelovanja u njim

Svi mladi koji bi uz učenje, volontiranje ili rad željeli upoznati novu kulturu, naučiti strani jezik, steći međunarodne prijatelje ili iskustvo suradnje u nekoj drugoj europskoj zemlji pozvani su na informativne radionice u Rijeci i Delnicama.

Europski programi mladima nude brojne mogućnosti za mobilnost – uz putovanje pružaju priliku za učenje, volontiranje ili rad. Centar tehničke kulture Rijeka, u sklopu europske kampanje Time to move, organizira radionicu u Rijeci i Delnicama na kojoj će okupljene informirati o europskim programima za mlade i uvjetima sudjelovanja u njima.

time-to-move_banner

Prva radionica, održat će se u prostorima CTK Rijeka (Školjić 6, prvi kat) u srijedu, 5. listopada, s početkom u 13 sati. Informativno događanje je podijeljena na tri dijela – tijekom prvog dijela Uči/volontiraj u Europi (koji počinje u 13 sati) okupljeni će moći dobiti informacije o razmjenama mladih i Europskoj volonterskoj službi, potom će predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održati radionicu Radi u Europi tijekom koje će predstaviti program Your first EURES job, a za kraj ćemo na radionici Zgrabi svoju priliku vidjeti kako se prijaviti i krenuti u svoju europsku avanturu. Za sudjelovanje na radionici u Rijeci potrebno je ispuniti prijavni obrazac.

Tjedan dana kasnije, u srijedu 12. listopada, u knjižnici Srednje škole Delnice održat će se radionica Idem u Europu. I to čak dva puta! Na obje radionice govorit će se o tome kakve mogućnosti mladi imaju za učenje, volontiranje i rad te na koji način iste iskoristiti. Prva radionica počinje u nakon trećeg školskog sata, u 10:50, a druga nakon petog, u 12:20. Osim učenika Srednje škole Delnice na radionici mogu sudjelovati i osobe koje su završile školovanje, no trebaju najaviti svoj dolazak na hgalogaza@ctk-rijeka.hr.

Više informacija o radionicama u Rijeci i Delnicama potražite na Internet stranici Centra tehničke kulture Rijeka, te Facebook događaju Otkrij kako doživjeti Europu.

Informativne radionice provode se u sklopu europske kampanje Time to move, a financirane su kroz program Erasmus+ i od strane Primorsko-goranske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari