U MIRINAMA

Otputujte u prošlost! Ovog vikenda održavaju se Antički dani u Omišlju!

Jedan od najatraktivnijih krčkih lokaliteta, arheološki park Fulfinum – Mirine u Omišlju, ove će godine ponovno zablistati u ruhu starih Rimljana. Želja da se kulturna baština popularizira iznjedrila je “Antičke dane” – manifestaciju prepunu atraktivnih sadržaja u organizaciji Turističke zajednice Općine Omišalj. Dašak staroga Rima na ovaj antički lokalitet stiže 5. i 6. srpnja uz bogat program koji će obuhvaćati brojne segmente života u doba antike, a scenografski oplemenjen prostor bit će izvrsna kulisa za ovaj ljetni vremeplov! 

Posjetitelji će kroz uprizorenje života u doba antike, gastronomsko iskustvo inspirirano antičkim receptima u režiji restorana Rivica te uz radionice i glazbu moći upoznati svakodnevni život starih Rimljana. Sve prisutne zabavljat će gladijatori sa svojim borbama koje će nadgledati careva vojska, dok će očaravajuće vile oduševiti svojim plesom. Prezentirat će se razni antički zanati kao što su kovač, keramičar, krojač, lončar, travar, a uz antičku iluziju Mirine će preplaviti i doza mistike! Gastronomska ponuda također će biti u duhu prošlih vremena pa će posjetitelji imati priliku kušati pečenje uz vino ili pivo, nakon čega će se moći zasladiti antičkim sladoledom! 

Za djecu će biti postavljen drveni vrtuljak s košarama, a svi zainteresirani moći će se okušati i u streljaštvu. Posjetitelji će uživati u prekrasnom ambijentu uz svjetlost baklji, prigodno dekoriranom prostoru, autentičnoj glazbi, žonglerima te mnoštvu kostimiranih Rimljana.

Ovog vikenda si putevi vode na Mirine koje će, osim morem, ovoga puta biti okupane bogatom prošlošću koja će biti utkana u svaki kutak ovog povijesnog lokaliteta! 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari