PLATAK ĆE ODAHNUTI

Otvara se skijalište Čelimbaša! Uz Platak, od danas je moguće skijati i u Mrkoplju

Photo: Goran Kovacic/Pixsell

Posjetitelji su proteklih nekoliko dana masovno dolazili na Platak ne bi li ulovili koji spust. Do 10 sati ujutro parking je bio pun registarskih tablica iz cijele Hrvatske, za karte se čekalo i po sat vremena, a red za žičaru počinjao je već na sredini staze Radeševo. Platak je ”živnuo” u punom smislu te riječi! Nakon ogromne navale na naše ”brdo uživanja”, u Mrkoplju se otvara poznato skijanje Čelimbaša. 

Na Facebook stranici TIC Mrkopalj objavljeno je da se danas, 8.1. u 9 sati otvara skijalište Čelimbaša. Petkom, subotom i nedjeljom skijalište će raditi od 9 sati pa sve do 16 sati. Naravno, za one koji ne skijaju, kažu da je pripremljeno i sanjkalište!

Ono što smo primijetili da posjetiteljima na Platku nedostaje jest ugostiteljska ponuda, iz dobro poznatih razloga – zatvorenih objekata zbog epidemioloških mjera. Dobra vijest je da Hostel Skijaški dom pod Čelimbašom ima u ponudi jela i pića za van, što će obradovati mnoge skijaše nakon guštanja na stazi.

Skijalište ima 3 staze: Turističku (crvenu) duljine 1350 m, Dinkovu – Vlavićevu (dvije crne staze) koje su duljine 500 m i Sunčanu (crvena)  duljine 1000 m.

Staze se svakodnevno uređuju pomoću stroja za izradu  staza.

Na Facebook profilu Platka, objavili su da su do 10 sati ujutro rasprodali sve karte predviđene za prodaju, tako da ukoliko ste danas odlučili dan provesti na snijegu, preporuke su da produžite do Mrkoplja!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari