ATRAKTIVNO OTVARANJE

Otvaranje Ljeta na Gradini ove srijede uz strazburšku steampunk atrakciju Ernest

Idi na originalni članak
Ilustracija: Riportal

Strazburška steampunk grupa “Ernest” nastupit će ove srijede, 29. lipnja na Trsatskoj gradini

Oglas

Koncert će se održati povodom manifestacije “Dani frankofonije 2022.” koju svake godine organizira Francuska alijansa Rijeka, a time će činiti dio ovogodišnjeg glazbeno-scenskog programa “Ljeto na Gradini” te će se dogoditi na samo otvaranje 17. Ljeta na Gradini.

Što publika može očekivati

Grupa je osnovana 2012., a u nastupima kombinira perkusije, gitare i bass-gitare, banjo i klavijature, instrumente kojima članovi u posebnom steam-punk stilu od svakog koncerta čine plesni spektakl. “Ernest” na pozornicu donosi pravo putovanje u prošlost, priređujući tako nadrealni kabaret kojim oživljava omiljene likove iz steampunk romana, filmova i videoigara. 

Na čelu s Julienom Grayerom, koji utjelovljuje “Ernesta”, grupa je do sada izdala dva albuma: “Les Contes défaits” iz 2015. i “En attendant la suite du passé” iz 2018., a s više od 150 nastupa oduševila je publiku na poznatim europskim festivalima poput “Pax Terra Festivala” u Njemačkoj, “Les Trois Baudets” u Parizu, “FIMU” u Belfortu i mnogim drugim festivalima… 

Biser steampunk glazbenog pokreta u Francuskoj, grupa “Ernest” s instrumentima oblikovanima u stilu strojeva iz podmornice “Nautilus” i rock-elektro zvukom zasigurno se ističe među suvremenim europskim grupama, a riječkoj će publici predstaviti najnoviji spektakl “Anachronicoscope” i svojim je energičnim nastupom pripremiti za dugo i toplo ljeto te na taj način otvoriti ovogodišnje Ljeto na Gradini.

Link za event: https://fb.me/e/eS4wl4PU0 

Ulaz je za sve posjetitelje slobodan, a početak je zakazan za 21.00 sati.

Tina Vukov i Robert Funčić navkoncertu u nedjelju 3.svibnja

Ovogodišnje 17 izdanje Ljeta na Gradini donosi 21 manifestaciju, a odmah nakon otvaranja uz Ernest band u tom tjednu, točnije u nedjelju 03. svibnja na Trsatsku gradinu dolaze Tina Vukov i Robert Funčić te će izvesti koncert pod nazivom „Riječka priča“.

Ulaznice za njihov koncert dostupne su preko portala mojekarte.hr, njihovim prodajnim mjestima ili u Vintage baru na Trsatskoj gradini.

Sve informacije o manifestacijama pogledajte na njihovoj Facebook stranici: Trsatska gradina ili na web stranici: https://www.trsatskagradina.com/ 

Exit mobile version