CVJETNA MANIFESTACIJA

Galerija | Opatija u cvijeću: Počeo je drugi Floral Week koji ne želite propustiti

Svečanim otvorenjem Floral Weeka u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i službeno je započelo drugo izdanje opatijske cvjetne manifestacije, koja u svom programu i ove godine nudi brojne atraktivne sadržaje.

Na početku otvorenja, prisutne je u atmosferu kroz glazbu uveo opatijski violinist Alberto Surina , nakon čega je Simon Ogrizek, predsjednik Međunarodne organizacije cvjećara Florint, pozdravio prisutne te zahvalio svima koji isu sudjelovali u organizaciji ovog prekrasnog događanja.

– Hvala svima koji su prepoznali kulturu cvijeća kao važnu nadogradnju turizmu i kulturi. Posebno mi je drago da je Opatija ovime postala važan kamenčić u mozaiku svjetskog cvjećarstva, naglasio je Ogrizek.

Organizatorica i autorica projekta Kristina Cianci Žerić također je zahvalila svima na podršci.

– Ovom manifestacijom mi pokazujemo svim ostalim floristima u našoj profesiji koju ljepotu može cvijeće učiniti i kako nam može uljepšati život. Posebno bih se zahvalila članovima našeg Ceha cvjećara koji su potegli iz cijele Hrvatske da bi prisustvovali ovom našem cvjetnom događanju.

Gradonačelnik Fernando Kirigin prisjetio se početaka, odnosno inicijalne ideje iz koje je potekla realizacija ovog iznimnog događaja.

– Sve je krenulo od ideje o pretvaranju svakog mjeseca u Opatiji u tematski mjesec, s ciljem obogaćivanja razdoblja izvan sezone. Tako je travanj postao mjesec cvijeća koji prigodno započinje Festivalom kamelija. Drago mi je da se Floral Week razvija, a posebno mi je drago da gradimo manifestacije koje će biti prepoznate i koje će biti motiv dolaska u naš grad, istaknuo je Kirigin te proglasio manifestaciju otvorenom.

Ovime je ujedno otvorena i izložba cvjetnih radova, a nakon samog otvorenja cvjetni su dizajneri održali i demonstracije za publiku. Manifestacija se danas nastavlja stručnom radionicom namijenjenom floristima i dizajnerima, a vrhunac manifestacije sprema se sutra kada posjetitelje u 17 sati očekuje cvjetna modna revija ispred Umjetničkog paviljona “Juraj Šporer”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari