UDRUGA SVJETIONIK

Otvoren Mjesec autizma koji u Rijeci i okolici donosi raznolik program!

Udruga Svjetionik iz Rijeke koja se bavi edukacijsko-rehabilitacijskim radom s djecom i mladima s teškoćama u razvoju je odlučila Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježiti kroz cijeli ovaj mjesec. Raznolik program održava se pod nazivom Mjesec autizma. Podrazumijeva radionice i predavanja različite tematike, a ulaz na sve aktivnosti je besplatan

Program je počeo danas Humanitarnim nogometnim turnirom NK Halubjan koji je u Viškovu okupio male nogometaše iz 10 nogometnih klubova diljem Primorsko-goranske županije.  Paralelno, s nogometnim turnirom organiziran je i humanitarni kotlić. Ovaj događaj nije bio samo prilika za pokazivanje nogometnih vještina i uživanje u gastronomskim delicijama, već je glavna okosnica bila – podržavanje humanitarnih ciljeva. Svi prikupljeni prihodi donirat će se Udruzi Svjetionik, koja svakodnevno u svojem radu pomaže djeci i mladima s teškoćama u razvoju.

Mjesec autizma nastavlja se brojnim aktivnostima

Iduće na rasporedu je predavanje magistrice edukacijske rehabilitacije Sanje Barić „Osobe s poremećajem iz spektra autizma i emocije“ koje će se održati u srijedu 10. travnja u Dječjoj kući. To je samo jedno od brojnih predavanja koje će se održati na različitim lokacijama – Dječja kuća, Klub Mladih Rijeka, Učiteljski fakultet Rijeka te Gradska knjižnica Rijeka, a detalje možete saznati u programu.

Od ostalih događanja, iduća je likovna radionica „Art&Cheers“ u Kostreni pod vodstvom magistrice likovne umjetnosti Zorice Andrić koja će se održati 14.04. Nakon nje slijedi Likovna radionica za roditelje/skrbnike djece s TUR koja će se održati 18. travnja u Gradskoj knjižnici Rijeka. Među raznovrsnim radionicama, našao se i već tradicionalni događaj „ Svijetlimo za autizam „ koji će se i ove godine održati na Kantridi, točnije na Morskom prascu.

Glavni cilj – osvješćivanje javnosti o autizmu

Glavni cilj svih aktivnosti i događaja je osvješćivanje javnosti o autizmu, ali i pružanje podrške osobama iz spektra autizma i njihovim obiteljima.

Neka ovaj Mjesec autizma bude vrijeme zajedništva, razumijevanja i ljubavi. Zajedno možemo napraviti velike promjene“ – poručuju organizatorice događaja koje će u ponedjeljak 8. travnja imati i svoj štand na Korzu te pozivaju sve građane da dođu do štanda ukoliko imaju bilo kakva pitanja ili se žele upoznati s radom Udruge Svjetionik te manifestacijom Mjesec autizma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari