DIGITALNA HRVATSKA

Video | Otvoren riječki ured tvrtke Ericsson Nikola Tesla, u planu je zaposliti više desetaka stručnjaka! Što oni kažu, isplati li se ostati u Hrvatskoj?

Nakon Zagreba, Splita i Osijeka, tvrtka Ericsson Nikola Tesla otvorila je riječki ured, a plan je zaposliti više desetaka ljudi!

Ivo Zubčić razvojni je inženjer i posao može naći bilo gdje u svijetu – no odlučio je ostati u Rijeci!

“Plaća je bitan segment života, tako da je ona isto odlučivala o tome dal’ ću prihvatiti ovo radno mjesto ili ne. Definitivno je zadovoljavajuća, ali sve druge stvari, od kolegijalnosti drugih kolega, jednog ljudskog pristupa….”, kaže.

Prosječna hrvatska plaća u IT sektoru je 12 600 kuna. Iskusni programeri zarađuju i preko 19 tisuća kuna. Plaće rastu jer raste i potražnja za takvim stručnjacima, kojih nema dovoljno.

“Kao primjer mogu reći da je Europa postavila cilj do 2030. da od današnjih 8,4 milijuna ICT stručnjaka narastu do preko 20 milijuna. Tako da isto tako digitalna Hrvatska treba izuzetno velik broj stručnjaka u ICT-u”, objašnjava Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla.

Da bi ostali u Hrvatskoj nisu dovoljne samo plaće već i mogućnost da razvijaju svoju inovativnost. Ovo je jedan od primjera.

“Ideja je da se prostor, bilo to skladište, tvornica ili neki drugi prostor pokrije 5G povezanošću, 5G mrežom. Ovo je primjer jedne od stvari koju onda može takva organizacija napraviti, znači, automatizirana inventura nekakvog skladišta ili prostora, ubrzana, bez dana u kojima se ne može raditi, zbog inventure”, govori Barbara Pavelić Grbić, menadžerica za Cloud mreže.

Mjesto na kojem je znanje opipljivo i na kojem su opipljivi razlozi zbog kojih vrhunski stručnjaci baš tu žele i ostati, izvještava Ida Balen za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari