vrbovsko

Otvorena Gradska tržnica u Vrbovskom: Lokalni OPG-ovci presretni!

Idi na originalni članak
Foto: PGŽ

Natkriveni prostor Gradske tržnice u Vrbovskom opremljen je sa 16 drvenih štandova te dvije velike rashladne komore

Oglas

Danas je u Vrbovskom na sajmeni dan svečano pušten u rad novouređeni i opremljeni natkriveni prostor Gradske tržnice.

Izgradnja nadstrešnice i kupnja opreme Grad Vrbovsko koštala je gotovo milijun kuna od čega je iznos od nešto malo više od 480 tisuća kuna osigurala Primorsko-goranska županija te 300 tisuća kuna Ministarstvo regionalnog razvoja.

Novouređeni dio vrbovščanske Gradske tržnice, svečano je otvorio gradonačelnik Dražen Mufić ističući da se u realizaciju tog projekta išlo kako bi se povećao broj sajmenih dana te svim zainteresiranim lokalnim OPG-ovima i drugim proizvođačima hrane stvorila mogućnost prodaje njihovih proizvoda.

“Želja nam je stvoriti naviku kupovanja domaćih proizvoda na ovom našem sajmenom prostoru te stoga dajemo i mogućnost da OPG-ovi svake subote svoje proizvode ovdje izlažu besplatno”, istaknuo je gradonačelnik Vrbovskog Mufić.

Svečanosti su ispred Primorsko-goranske županije nazočili Ljudevit Krpan, pročelnik regionalnog razvoja i dožupan Petar Mamula koji je tom prilikom istaknu da je i ovaj današnji događaj potvrda da je projekt osuđen na uspjeh kada se u njega uključi Župnija. Drago mi je danas sudjelovati na otvorenju ovog prekrasnog zdanja u Vrbovskom koji je financijski pomogla i Županija a koji će u konačnici pomoći plasmanu proizvoda domaćih OPG-ova.

Otvorenje su folklornim nastupom uveličali članovi KUD-a Frankopan Severin na Kupi koji su s članicama Udruge žena Senjsko za svečanost pripremili i posjetitelje počastili domaćim kolačima.

Danas otvoreni novouređeni natkriveni prostor Gradske tržnice u Vrbovskom opremljen je sa 16 drvenih štandova te dvije velike rashladne komore te su ubuduće svake subote besplatno na raspolaganju svim zainteresiranim Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Exit mobile version