vrbovsko

Otvorena Gradska tržnica u Vrbovskom: Lokalni OPG-ovci presretni!

Foto: PGŽ

Natkriveni prostor Gradske tržnice u Vrbovskom opremljen je sa 16 drvenih štandova te dvije velike rashladne komore

Danas je u Vrbovskom na sajmeni dan svečano pušten u rad novouređeni i opremljeni natkriveni prostor Gradske tržnice.

Izgradnja nadstrešnice i kupnja opreme Grad Vrbovsko koštala je gotovo milijun kuna od čega je iznos od nešto malo više od 480 tisuća kuna osigurala Primorsko-goranska županija te 300 tisuća kuna Ministarstvo regionalnog razvoja.

Novouređeni dio vrbovščanske Gradske tržnice, svečano je otvorio gradonačelnik Dražen Mufić ističući da se u realizaciju tog projekta išlo kako bi se povećao broj sajmenih dana te svim zainteresiranim lokalnim OPG-ovima i drugim proizvođačima hrane stvorila mogućnost prodaje njihovih proizvoda.

“Želja nam je stvoriti naviku kupovanja domaćih proizvoda na ovom našem sajmenom prostoru te stoga dajemo i mogućnost da OPG-ovi svake subote svoje proizvode ovdje izlažu besplatno”, istaknuo je gradonačelnik Vrbovskog Mufić.

Svečanosti su ispred Primorsko-goranske županije nazočili Ljudevit Krpan, pročelnik regionalnog razvoja i dožupan Petar Mamula koji je tom prilikom istaknu da je i ovaj današnji događaj potvrda da je projekt osuđen na uspjeh kada se u njega uključi Župnija. Drago mi je danas sudjelovati na otvorenju ovog prekrasnog zdanja u Vrbovskom koji je financijski pomogla i Županija a koji će u konačnici pomoći plasmanu proizvoda domaćih OPG-ova.

Otvorenje su folklornim nastupom uveličali članovi KUD-a Frankopan Severin na Kupi koji su s članicama Udruge žena Senjsko za svečanost pripremili i posjetitelje počastili domaćim kolačima.

Danas otvoreni novouređeni natkriveni prostor Gradske tržnice u Vrbovskom opremljen je sa 16 drvenih štandova te dvije velike rashladne komore te su ubuduće svake subote besplatno na raspolaganju svim zainteresiranim Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari