EVO KOJE CIKLUSE MOŽETE UPISATI

Otvoreni su upisi za program Sveučilišta za 3. dob

Idi na originalni članak

Osim kratkih besplatnih predavanja srijedom, program Sveučilišta za 3. dob koji je dio Sveučilišta u Rijeci, započinje s ciklusima predavanja koji se naplaćuju, a namijenjeni su osobama treće životne dobi iznad 55 godina sa završenom srednjom školom ili fakultetom.

Oglas

Cikluse vode profesori i nastavnici Sveučilišta u Rijeci, a održavaju se u popodnevnim terminima na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Ciklusi koje možete upisati:

Prijave su obavezne na email adresu 3dob@uniri.hr s podacima IME I PREZIME, STRUČNA SPREMA, GODINA ROĐENJA, ADRESA, EMAIL i TELEFON radi ograničenog broja mjesta. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.

Za sva pitanja možete se javiti na adresu 3dob@uniri.hr ili zvati na telefon 051 584 862.

Na linku se nalaze detaljne informacije o svakom ciklusu.

Konverzacijski susreti na engleskom jeziku organiziraju se u suradnji s Bilingualism Matters@Rijeka, ogrankom međunarodne neprofitne organizacije Bilingualism Matters iz Edinburgha koji djeluje pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. Susrete će voditi studenti anglistike pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Tihane Kraš. Konverzacijski susreti na engleskom jeziku namijenjeni su svima koji govore engleski, a žele unaprijediti svoje komunikacijske vještine u tom jeziku. Teme susreta bit će usklađene s interesima polaznika.

Ciklus Prehrambena pismenost  dr. sc. Gordane Kenđel Jovanović bavi se razumijevanjem prehrambenih smjernica pravilne prehrane i sastava hrane te utjecajem hrane na zdravlje, složenostima prehrambenog sustava i prerade hrane te spoznajama o sigurnosti i održivosti hrane. Prehrambena pismenost je sposobnost korištenja znanja i razumijevanja informacija o hrani unutar složenog prehrambenog sustava te stavova i vještina vezanih uz hranu što utječe na izbor hrane, a potom i na zdravlje.

Dr. sc. Jasna Hudek-Knežević, umirovljena je redovita profesorica u trajnom zvanju kroz ciklus Samopoštovanje i zdravlje ponudit će odgovore na pitanja to je samopoštovanje, kako se razvija, mijenja li se tijekom života jer li visoko samopoštovanje uvijek poželjno, a nisko nepoželjno te koji su mehanizmi djelovanja samopoštovanja na zdravlje.

Sveučilište za 3. dob projekt je Sveučilišta u Rijeci koji se provodi uz financijsku potporu Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke te Primorsko-goranske županije.

Exit mobile version