POTPUNO SE ZABIJELILA

Ovako izgleda autocesta Rijeka – Zagreb: Krajem travnja zimska služba morala odraditi treću smjenu

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Iako je kraj travnja pravo proljeće nikako da nam stigne

Cijeli ovaj tjedan u Hrvatskoj će, prema najavama, biti promjenjivo s oborinama, a snijeg je jutros zabijelio autocestu od Zagreba do Rijeke.

Sve je počelo sinoć. Tijekom večeri zabijelio se Platak, a IstraMet je na društvenim mrežama podijelila video iz Tršća, malog naselja u Gorskom kotaru, gdje je snijeg počeo padati tako gusto da su stavili komentar: “Kao da je Božić. “

“Oborine nas očekuju i danas jer se i dalje nalazimo u polju sniženog tlaka, a uz par manjih ciklona uz hladniji stiže i sve vlažniji te nestabilniji zrak. U takvim uvjetima ujutro i prijepodne u zapadnim dijelovima zemlje pretežno oblačno i kišovito, u gorju još uvijek susnježica i snijeg”, kazao je meteorolog RTL-a Sven Vorkapić.

U osječkoj, kninskoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji očekuje se i grmljavinsko nevrijeme, a moguća je i tuča zbog čega je upaljen žuti meteoalarm

Pogledajte kako izgleda cesta Zagreb -Rijeka. Prekrio je snijeg.

Da se u Gorskoj Hrvatskoj očekuje snijeg upozorio je i DHMZ

“Promjenljivo, na zapadu unutrašnjosti pretežno oblačno s povremenom kišom i lokalno jačim pljuskovima i grmljavinom, a uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj susnježica i snijeg uz mjestimično stvaranje snježnog pokrivača” prognozira DHMZ te dodaje da je najviša dnevna temperatura između 9 i 14, u gorju niža, na istoku i jugu od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva.

HAK je upozorio da su kolnici mokri ili samo vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, te da su mogući odroni,

“Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub, piše Danas.hr.

Foto: HAK

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari