„OVDJE STE UVIJEK DOBRODOŠLI!“ Djeca iz Srebrenice i ove godine na ljetovanju u Primorsko-goranskoj županiji

Već desetu godinu Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije u suradnji s Prvom sušačkom hrvatskom gimnazijom u Rijeci organizira dolazak djece iz Srebrenice na ljetovanje u Primorsko-goransku županiju

U Salonu Grada Rijeke, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić primili su djecu iz Srebrenice.

Ove godine, od petka 14. do nedjelje 23. srpnja, u pratnji svojih stručnih voditeljica iz Udruge „Snaga žene“ iz Tuzle, ukupno 40 djece u dobi od 9 do 16 godina, iz sva tri nacionalna entiteta Bosne i Hercegovine, boravi u Pastoralnom domu bl. Alojzija Stepinca u Driveniku, odnosno sjedištu Zdruga katoličkih skauta Hrvatske.

U sklopu ljetovanja u Hrvatskoj, Skauti su za svoje drage prijatelje iz Srebrenice organizirali svakodnevno kupanje i različite zabavne aktivnosti.

Ovom prilikom, dragim je gostima gradonačelnik Obersnel poželio dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu te ukratko predstavio Rijeku, kazavši kako mu je drago da će gosti vidjeti kako se ovdje živi te da će nam onda doći opet. „Tu ste uvijek dobrodošli“, zaključio je.

Događaju su nazočili i Marina Ivanšić, u ime Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, ravnateljica Prve sušačke hrvatske gimnazije Đudita Franko i socijalna radnica iz Udruge „Snaga žene“ Emina Slijepčević, koje su zajedno poručile kako je zajedništvo i prijateljstvo važnije od ičega.

Za djecu iz Srebrenice organizirani su i posjeti Riječkoj nadbiskupiji, Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji, Pravoslavnoj crkvi sv. Nikole i Islamskom centru u Rijeci te odlazak predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari