EVO DETALJA

Ove subote se na Korzu obilježava Svjetski dan sluha

Foto; Unsplash/ M.P.

U subotu, 2. ožujka godine obilježava se Svjetski dan sluha u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC-a Rijeka u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci – Studijem Logopedije i Medicinskim fakultetom te KoHOM-om.

U sklopu obilježavanja od 9:00-13:00 sati na Korzu je predviđena javnozdravstvena aktivnost dijeljenja promotivnih i edukativnih materijala, a u 10:00 sati održat će se predavanja u Gradskoj vijećnici.Prof.dr.sc. Luka Traven, dipl. ing. održat će predavanje na temu „Buka i vibracija te njihov utjecaj na ljude“, izv. prof .dr. sc. Zdravko Kolundžić i Anja Benšić, mag. logoped na temu „Prezbiakuzija – važnost pravovremenog prepoznavanja“, Leonardo Bressan, dr. med građane će upoznati s odgovorima na pitanja „Zašto je važna higijena uha i nosa?“, a doc.dr.sc. Jelena Vukelić, dr. med. govorit će na temu „Značaj sluha u svakodnevnom životu“. Na Korzu na štandu građani će moći ispuniti Upitnik za procjenu slušanja i doznati postoji li problem sa sluhom te kome se obratiti za daljnju obradu.

Cilj akcije je podizanje svijesti o sprječavanju gluhoće i gubitka sluha, kao i promicanje skrbi za uho i sluh diljem svijeta. Želja SZO-a je potaknuti svakog pojedinca da vodi adekvatnu brigu o sluhu i ako primijeti poteškoće – potraži pomoć.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari