OVE SUBOTE

Ove subote u OŠ Vežica edukacija učenika o klimatskim promjenama; U Rijeci će se oslikati klimatski mural

OŠ Gornja Vežica

Klimatske aktivnosti će se održati u O.Š. Vežica, u subotu, 8. listopada s početkom u 11 sati na adresi Kvaternikova ulica 49, a provode se u sklopu Europskog klimatskog pakta, pokreta svih zainteresiranih građana EU-a koji žele dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

Rijeka jedan od četiri grada u Hrvatskoj u kojem će biti oslikan mural koji upozorava na klimatske promjene, dok će za to vrijeme učenici kroz edukativnu radionicu raspravljati o ovom problemu i mogućim rješenjima. Za mlade kreativce koji su pak skloniji umjetnosti bit će organizirana grafiti radionica kako bi se sami okušali u street artu.

Mural na školi oslikat će poznati riječki umjetnik Vladimir Tomić – Mosk iz kolektiva Graffiti na gradele (GNG). Radionicu o klimatskim promjenama za učenike vodit će uime Europskog klimatskog pakta edukatorice iz WWF Adrije, a graffiti radionicu članovi GNG-a.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views